MónTerrassa
La línia d’atenció per violència masclista del Vallès rep un 67% més de trucades
  • CA

La situació de vulnerabilitat de les dones que pateixen violència masclista s’ha vist agreujada pel moment actual de confinament i la convivència contínua de les víctimes amb els agressors. Diferents indicadors permeten copsar l’impacte de la crisi sobre aquesta problemàtica, a l’espera de noves dades que puguin aportar els propers mesos les instàncies judicials.

Segons informa el Consell Comarcal, el que es sap fins el moment és que el nombre de trucades a la línia 900 900 120, d’atenció contra la violència masclista, ha augmentat notablement a la comarca durant les primeres setmanes de confinament. Entre el 16 de març i el 19 d’abril, última dada disponible, s’han registrat un 67% més de trucades que durant el mateix període de l’any anterior. En aquest període, s’ha passat d’una mitjana de 2,2 trucades al dia a més del doble, 4,8 trucades de mitjana al dia. Des del Consell Comarcal s’ha reforçat la difusió de tots els serveis d’atenció a la dona i les maneres de donar a conèixer les situacions de risc.

La consellera de Drets Socials del Consell Comarcal, Miriam Casaramona, apunta que “durant aquests dies hem volgut estar al costat de totes les dones de la comarca, fent-los arribar informació, ajudant-les en aquelles situacions de risc per poder fer arribar al seva situació als serveis especialitzats”. “Seguirem treballant amb aquest reforç del servei d’atenció a la dona les properes setmanes, al costat dels ajuntaments”, assegura la consellera. I afegeix: “el confinament ha generat que les dones en risc tinguin que aplicar estratègies de calma, per evitar l’escalada de la violència. Ara caldrà estudiar i atendre les conseqüències generades per la convivència amb l’agressor, de les dones i els seus fills i filles, en relació a situacions d’angoixa i d’estrès posttraumàtic”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa