MónTerrassa
L’Hospital de Terrassa assumeix urgències de Sabadel
  • CA

Les Urgències de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell estan col·lapsades. Com ve sent habitual en aquesta època de l’any, l’augment de demanda de pacients amb patologies agudes i cròniques posa al límit un servei que ha quedat obsolet pel que fa a la seva capacitat i que està pendent d’una ampliació que no veurà la llum fins l’any 2019, segons càlculs del propi centre. La situació és del tot estructural i independent de l’epidèmia de la grip que aquests dies es comença a notar a les Urgències d’altres centres sanitaris. Fruit d’aquesta situació, el Taulí ha hagut de doblar les derivacions de pacients a altres centres i ha hagut d’avançar l’obertura de dotze noves habitacions acabades de reformar i que es preveien posar en marxa a mitjans de gener per poder donar sortida a tots els ingressos. En total s’han posat a disposició 47 llits extraordinaris.

La directora executiva en funcions de l’hospital, Pepi Rivera, ha detallat que en els darrers dies hi ha hagut un “pic de demanda molt important” amb entrades a Urgències molt superiors a la capacitat de l’hospital. Si la mitjana de visites de l’últim més de desembre estava al voltant dels 395 pacients, aquest dilluns van entrar per la porta d’Urgències 460 persones amb “necessitats especials”.

La direcció del centre ha optat per augmentar la derivació a altres centres, com la Clínica del Vallès, l’Hospital de Terrassa o l’Hospital General de Catalunya, passant d’una mitjana de sis derivacions diàries, a dotze. A més, s’han obert 47 nous llits del Pla integral d’urgències de Catalunya (PIUC) per fer front a l’epidèmia de grip, dels qual dotze van obrir dilluns mateix, avançant una setmana la seva obertura prevista pel dia 9.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa