MónTerrassa
Les Martines i Els Pinetons es protegeixen dels incendis forestals
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa està duent a terme diverses actuacions al sector oest del barri de Les Martines i a la urbanització de Pinetons-Guitard de Terrassa per protegir-les millor de possibles incendis forestals. Aquest divendres, el regidor de Seguretat, Via Pública i Protecció Civil, Xavier F. Rivera, ha visitat els treballs d’execució de les franges perimetrals de baixa combustibilitat en aquestes dues zones.

Aquestes actuacions consisteixen en la reducció de la densitat de l’arbrat i estassada del sotabosc amb l’objectiu, entre d’altres, de prevenir els incendis forestals reduint el risc de propagació de l’incendi cap a o des de la urbanització i facilitar l’accés dels equips d’extinció que la defensa dels habitatges. En total, a la urbanització Pinetons-Guitard s’han realitzat actuacions sobre un àmbit de 12,85 hectàrees, mentre que en el sector oest de les Martines, l’amplitud de la superfície ha estat de 17,27ha. El cost d’aquestes actuacions, assumit de manera íntegra per a l’Ajuntament de Terrassa, és de 63.471,34 euros, dels quals 28.697,40 euros corresponen a la franja de Pinetons-Guitard i la resta, 34.773,97 euros, a la de les Martines.

Visita franja Els pinetons i Les Martines | Aj. Terrassa

Amb aquestes mesura, l’Ajuntament vol donar resposta a la demanda veïnal i també garantir la seguretat de les persones, habitatges i infraestructures d’aquestes urbanitzacions, exposades a un alt risc d’incendi per trobar-se envoltades de boscos i matolls. Recordem que aquest passat mes de juliol, Les Martines va ser víctima d’un dels incendis forestals més importants que han afectat Terrassa en els darrers temps. El foc va arrasar amb un total de 8 hectàrees, però per sort no va tenir afectacions personals.

Així mateix, el Consistori va fer un anunci el passat mes d’agost en què es vol estendre aquestes actuacions a les franges perimetrals també a les urbanitzacions d’El Molinot i Can Gonteres. En ambdós casos, es preveia que els treballs es puguessin iniciar aquesta tardor del 2021 i s’havia valorat que tindrien un cost global de més de 82.000 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa