MónTerrassa
Treballs per protegir millor Les Martines de Terrassa d’un incendi forestal

Durant aquest mes d’agost, l’Ajuntament iniciarà els treballs d’arranjament d’una part de la franja de Les Martines, d’una superfície total de 18,61 hectàrees. L’actuació consistirà en reduir la densitat arbòria fins als 150 peus per Ha, amb poda vertical dels troncs i estassada de sotabosc al sector oest de la urbanització, per tal de protegir la zona de possibles incendis forestals. El cost total d’aquesta actuació és de 39.960,41 euros i està previst que els treballs s’allarguin uns 3 mesos. Amb aquesta mesura, l’Ajuntament vol donar resposta a la demanda veïnal i també garantir la seguretat de les persones, habitatges i infraestructures de la urbanització de Les Martines davant el perill d’incendi, que aquest any s’ha vist agreujat a tot Catalunya per les condicions climàtiques i l’estat de la vegetació del territori.

Per tal de definir l’espai on s’efectuarà aquesta primera actuació, s’han valorat les zones amb major risc d’incendi, en funció de la càrrega de combustible, l’estructura d’aquest (continuïtat vertical entre estrat arbustiu i arbori) i també la proximitat a vies de comunicació i nuclis habitats. No obstant, l’Ajuntament ja ha avançat que a banda d’aquesta actuació immediata, també s’està treballant en un segon projecte que definirà l’arranjament a la totalitat de la franja perimetral de Les Martines i que s’efectuarà durant la tardor d’aquest any. Aquesta actuació coincideix amb la que ja estava programada a Pinetons-Guitard.

Així mateix, el Consistori ha anunciat que properament s’iniciarà el tràmit administratiu pertinent per a poder realitzar l’arranjament de franges perimetrals a dues urbanitzacions més: El Molinot i Can Gonteres. En ambdós casos, es preveu que els treballs es puguin iniciar a la tardor del 2021 i el cost de les dues actuacions seria de més de 82.000 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa