MónTerrassa
Segle XX apuja el to contra el govern per “deixadesa i abandonament”
  • CA
carrer sense urbanitzar al segle XX
carrer sense urbanitzar al segle XX | J.M.O.

!--akiadsense-->

L’Associació de Veïns del Segle XX ha enviat un escrit a l’Ajuntament de Terrassa en què denuncien la “situació lamentable” en què es troba el barri. “El nivell de deixadesa i abandonament a molts punts del barri és una evidència, tant en aspectes de neteja com de manteniment, i ja no parlem d’aspectes de disciplina urbanística que ni en tenim notícies, ni sabem si algú està fent alguna cosa”, resa l’escrit en el qual volen deixar clar que “si en algun aspecte denunciat de disciplina urbanística hi ha algun accident i problema, l’Ajuntament no podrà dir omissió de responsabilitats, les tindrà totes i la nostra entitat exercirà les denúncies corresponents i es presentarà com acusació particular, repetim, si passa algun accident amb persones afectades”.

En la instància, l’AV deixa constància del reguitzell de problemàtiques en què es troben els residents:

– Carrers amb sots i asfaltat en mal estat des de fa temps, alguns exemples: carrer Gasómetre amb Pare Font, Sant Sebastià, Avinyó, Navas de Tolosa…

– Voreres fetes malbé que son un perill pels vianants: Navas de Tolosa, Avinyó. Pare Font…

– Voreres penes de males herbes: Navas de Tolosa, Torres i Bages, Roger de Llúria… I un lloc lamentable és tot l’entorn de l’espai contaminat del gas amb les voreres ocupades per les males herbes i un arbre a la cruïlla de Roger de Llúria amb Gasómetre amb un arbre que sobresurt a la vorera.

– Escorcells a la Plaça Paulina Pi de la Serra que estan plens de matolls i herbes i envasos i altres deixalles des de fa temps.

– A la Plaça Segle XX a la vorera del Casal de Barri al punt de parada de la Deixalleria Mòbil que fa més de tres setmanes que hi ha abandonades unes peces de persiana, segons sembla els equips de neteja i recollida de mobles no ho veuen. I sobre aquest tema continuem sense observar una millorà evident, però bé…

– I sobre denúncies de disciplina urbanística i activitats, no farem la llista perquè l’Ajuntament ja ho sap i no cal insistir.

– I sobre el tancament del carreró de Lepant, no cal insistir, ple de merda i amb un altre risc ara que anem cara a l’estiu, darrera del mur de la vergonya, de l’espai soci esportiu i del carreró, l’abandonament és evident, ple de matolls i males herbes que s’hauria de netejar pel risc d’incendi i amb proximitat als habitatges. Caldrà esperar

que algú li clavi foc perquè llavors l’Ajuntament mogui el cul, en comptes d’actuar preventivament, ho farà reactivament un cop passin les coses.

– Tampoc tenim noticies de l’espai contaminat del gas, ple de matolls i males herbes amb el risc que això comporta d’incendis i l’incompliment de les normes i ordenances que la propietat es passa pel forro i l’Ajuntament sent la riota per a incompareixença i compliment de les seves obligacions. Tanint en compte que hi ha veïns i un dels terrenys dóna a habitatges i l’escola.

– I del projecte de l’espai soci esportiu esperem que algun dia comenci d’una vegada, sort que estava al caure durant el primer trimestre.

– I la urbanització de carrers pendents, una vergonya i incapacitat.

L’AV apuja el to de les seves reivindicacions i adverteixen que “si la situació segueix així, haurem de recuperar vells temps, on l’autogestió dels problemes era una necessitat i una manera de fer, on la incompetència municipal ens

obligava a afrontar els problemes d’una forma directe i sense necessitat de l’Ajuntament, i potser haurem de començar una campanya perquè els veïns deixin de pagar els impostos, ja que no els resolen els problemes bàsics”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa