L’Arxiu Històric treu a la llum dos plànols del segle XIX sobre la vila de Terrassa

Es tracta d'un atles de Sant Pere i un document trobat en una caixa de les Mines Galí i Busquets

Amb motiu del Dia Internacional dels Arxius, l’Arxiu de Històric de Terrassa ha presentat dues troballes de gran rellevància. S’han donat a conèixer posteriorment a la presentació de les novetats a la web on es poden visualitzar un seguit de mapes procedents del segle XIX i XX, i en el context del Dia Internacional dels Arxius.

Joan Soler, director de l’Arxiu Històric, ha sigut qui ha explicat la història de les peces i la procedència. L’atles de Sant Pere -datat de l’any 1858-, ja era una peça que des de l’Ajuntament es coneixia, i havia estat consultada diverses vegades. Tot i així, el seu mal estat de conservació va fer que no es pogués mostrar al públic tant assíduament. El document ara es pot ensenyar i revisar gràcies als processos de restauració que s’han realitzat. Es tracta d’un dels plànols més antics de la vila de Terrassa.

El segon mapa és procedent de les Mines Galí i Busquets i es va realitzar la troballa dins d’unes caixes procedents d’una fàbrica del segle XIX. El plànol, ajuda a entendre com es va construir el primer vapor Galí al 1833.

JOan Soler ensenyant un dels documents restaurats | Arnau Alcalà
Joan Soler, a l’interior de l’Arxiu Municipal de Terrassa | Arnau Alcalà
Documents al magatzem de l’Arxiu Històric Municipal de Terrassa | Arnau Alcalà

Nou comentari