MónTerrassa
L’Arxiu Històric treu a la llum dos plànols del segle XIX sobre la vila de Terrassa

Amb motiu del Dia Internacional dels Arxius, l’Arxiu de Històric de Terrassa ha presentat dues troballes de gran rellevància. S’han donat a conèixer posteriorment a la presentació de les novetats a la web on es poden visualitzar un seguit de mapes procedents del segle XIX i XX, i en el context del Dia Internacional dels Arxius.

Joan Soler, director de l’Arxiu Històric, ha sigut qui ha explicat la història de les peces i la procedència. L’atles de Sant Pere -datat de l’any 1858-, ja era una peça que des de l’Ajuntament es coneixia, i havia estat consultada diverses vegades. Tot i així, el seu mal estat de conservació va fer que no es pogués mostrar al públic tant assíduament. El document ara es pot ensenyar i revisar gràcies als processos de restauració que s’han realitzat. Es tracta d’un dels plànols més antics de la vila de Terrassa.

El segon mapa és procedent de les Mines Galí i Busquets i es va realitzar la troballa dins d’unes caixes procedents d’una fàbrica del segle XIX. El plànol, ajuda a entendre com es va construir el primer vapor Galí al 1833.

JOan Soler ensenyant un dels documents restaurats | Arnau Alcalà
Joan Soler, a l’interior de l’Arxiu Municipal de Terrassa | Arnau Alcalà
Documents al magatzem de l’Arxiu Històric Municipal de Terrassa | Arnau Alcalà

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa