MónTerrassa
L’Arxiu Històric introdueix millores en el web per veure els mapes històrics de Terrassa

Amb motiu del Dia Internacional dels Arxius, l’Arxiu de Històric de Terrassa amb la col·laboració de l’Ajuntament de la ciutat han presentat les novetats introduïdes en el visor web en què es poden consultar els mapes històrics digitalitzats de la ciutat. L’acte ha estat presidit per Isaac Albert, tinent alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Joan Soler, director de l’Arxiu Històric, i el cap d’Informació Geogràfica de l’Ajuntament de Terrassa, Fransesc Pruñanosa.

Ha sigut Isaac Albert qui ha obert el torn de paraula remarcant la importància de l’Arxiu i posant en valor la seva feina diària. A més, ha recalcat la necessitat de mantenir aquests recintes i modalitats de treball, ara mateix encara més presents, enmig d’una pandèmia mundial. Per la seva banda, Franscesc Pruñanosa ha presentat les novetats en els projectes de la web, les quals ha explicat que ja fa anys que s’hi està treballant. Unes novetats que permetran accedir a la informació dels mapes a través de dispositius intel·ligents, com mòbils o tauletes.

La feina d’explicar com endinsar-se dintre dels nous mapes ha estat a càrrec de Joan Soler qui ha explicat d’on provenen els documents que s’han inserit a la nova web i quina importància tenen per esbrinar novetats sobre el traçat urbanístic de la ciutat i poder fer comparatives.

Joan Soler explicant les novetats de l’Arxiu | Arnau Alcalà

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa