MónTerrassa
L’ANC convoca a Terrassa una crema popular de fotos del Rei
  • CA

L’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) ha convocat una crema “popular” de fotografies del rei Felip VI aquest dijous, vigília de la visita del monarca a Barcelona al costat del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Aquestes accions, afirma l’ANC en un comunicat, seran el “preludi” a la mobilització que es farà divendres a la capital catalana.

L’entitat ha fet una crida perquè tothom qui ho desitgi es concentri davant dels ajuntaments d’arreu de Catalunya -també a Terrassa al raval de Montserrat a partir de les 20h (després dels Cants)– amb fotografies del Borbó per participar en l’acte reivindicatiu. “L’Estat espanyol envia els seus màxims representats de visita a Catalunya enmig d’una nova espiral de repressió, vulneració de drets fonamentals, injustícia i ús antidemocràtic dels tribunals”, ha considerat l’ANC.

L’entitat recorda que el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) té sentenciat que la crema de fotos del monarca espanyol “és legal i s’empara dins la llibertat d’expressió”, un fet que, a parer de l’ANC, “deixa en evidència” les resolucions de la justícia espanyola. “Tornarem a deixar clar que tan sols l’alliberament nacional ens permetrà deslligar-nos d’un règim injust i triturador de drets fonamentals. Només la independència aturarà la repressió”, clou el comunicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa