MónTerrassa
La tractorada pagesa ocupa la N-150 de Terrassa
  • CA
Retencions a la N-150, al seu pas per Mercavallès | Marta Maseras

La marxa de tractors que reclama “dignitat” per a l’activitat agrària, i que des dijous recorre Catalunya en diverses columnes per confluir a Barcelona el dissabte, va començat a caminar a Bellver de Cerdanya. Aquest matí de divendres ha passat pel Vallès Occidental i per la N-150.

La Marxa Pagesa per la dignitat, que és com l’ha batejat el sindicat Unió de Pagesos, organitzador de l’esdeveniment, acabarà dissabte al migdia amb una concentració a l’avinguda de Maria Cristina de Barcelona. Es tracta de la protesta més ambiciosa organitzada per l’entitat, aprofitant un moment que considera “clau i oportú”. D’una banda, davant la definició d’un “model de nou país” que respecti i valori l’activitat agrària, però també, amb efectes més immediats, per evitar noves “retallades” als pressupostos de la Generalitat.

L’esdeveniment es divideix en quatre rutes que cobreixen tots els flancs del país. La ruta Catalunya Central i Vallesos ha sortit de punts com Berga, Solsona, Vic o Manresa, i fa nit a Santa Perpètua de Mogoda. Allà, l’endemà esperaran els tractors provinents de les Franqueses del Vallès, i un cop reunits es dirigiran igualment a Barcelona.

Amb aquesta mobilització, Unió de Pagesos vol reivindicar la dignitat del camp català i el reconeixement de l’activitat agrària, a la vegada que considera que ha de servir per renovar el contracte de la societat amb el camp en la conjuntura de canvi social i polític actual. El sindicat defensa que el nou model de país encara ha d’incardinar la Catalunya pagesa i recorda a la pagesia que qüestions com la representativitat, els instruments de suport, les mesures compensatòries i l’equiparació dels recursos socials de la pagesia als de la resta de la ciutadania, han vingut de la mà de l’esforç conscient per reclamar-les i la lluita per aconseguir-les.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa