MónTerrassa
La reobertura de la via de FGC a Terrassa, qüestió d’hores

La reobertura de la via de Ferrocarrils de la Generalitat a la Rambla de Terrassa, tallada des del passat divendres, és qüestió d’hores. Segons ha pogut saber Món Terrassa, gràcies a l’esforç en les tasques de manteniment i d’estabilització del talús durant aquests dos dies, on els operaris han treballat sense interrupció, FGC espera que aquest mateix dilluns, 6 de desembre, pels volts de la una del migdia, es restableixi el trànsit ferroviari entre l’estació de Terrassa Rambla amb Les Fonts. Si no hi ha imprevistos d’última hora, aquesta és la darrera estimació. S’ha treballat sense fre per recuperar tant aviat com ha estat possible la circulació i d’aquesta manera s’haurà pogut retallar els dies inicialment donats (s’havia anunciat que fins al 9-10 no es podria tornar a la normalitat).

Tasques d’estabilització del talú de FGC a l’estació de Terrassa | Aj. Terrassa

Aquest mateix dissabte, ja s’havia procedit a retirar tota la terra i s’havien alliberat les vies. Des de Ferrocarrils abans d’obrir però, s’asseguraran que la resta del mur sigui totalment segur. Com a primera solució per permetre el pas dels trens i restablir el servei en òptimes condicions, el talús que ha quedat al descobert per la caiguda del mur s’ha estabilitzat i s’ha protegit amb malla i s’han revisat els adjacents. Els treballs de reparació del talús continuaran durant setmanes.

Cal recordar que aquest dissabte es va optar per tallar el carril que restava obert en sentit nord perquè les màquines poguessin treballar més còmodament, i per la seguretat de tothom mentre s’estan duent a terme les obres resta tallada l’entrada des de la C-58 a Terrassa Centre, des de la Rambleta del Pare Alegre. D’altra banda, es mantenen els busos llançadora per unir les estacions de FGC entre Terrassa Rambla i Les Fonts, arran de l’esllavissada. Són autobusos que estan marcats per les mateixes hores que surten els trens, i que es poden agafar a la parada de la Rambla cada menys de 10 minuts.

Tasques d’estabilització del talú de FGC a l’estació de Terrassa | Aj. Terrassa
Tasques d’estabilització del talú de FGC a l’estació de Terrassa | Aj. Terrassa

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a desembre 05, 2021 | 19:57
    Ricard desembre 05, 2021 | 19:57
    Exigeixo ja explicacions de l'origen del col·lapse.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa