MónTerrassa
Els jutjats de Terrassa ja treballen amb l’expedient judicial electrònic
  • CA
Jutjats de Terrassa
Jutjats de Terrassa | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

El Departament de Justícia ja ha desplegat el programa e-justícia.cat a 320 dels 583 jutjats que hi ha a Catalunya. A Terrassa, el sistema es troba implementat als jutjats de civil, família i social. Falta encara fer-ho als jutjats de l’àmbit penal (instrucció i penals).

E-justícia permet treballar en xarxa amb l’expedient judicial electrònic, que unifica la informació judicial. La plataforma també fa possible l’enviament telemàtic de documentació. En aquest sentit, l’any 2018 van presentar-se telemàticament a Catalunya 421.009 demandes i 1.271.035 escrits de tràmit. L’objectiu és reduir la utilització de paper als jutjats, però també estalviar temps i esforços.

El desplegament total, el 2026

El sistema està implantat als 138 jutjats de primera instància de Catalunya, en 96 jutjats civils, 52 jutjats socials, 20 jutjats contenciosos administratius i 14 jutjats mercantils. També s’ha desplegat a la secció civil de l’Audiència Provincial.

La digitalització encara s’ha de començar a implantar als jutjats d’instrucció i penals, als jutjats de violència contra la dona (VIDO), als jutjats de menors i a la secció penal de l’Audiència Provincial. El desplegament a tots els òrgans judicials de Catalunya s’enllestirà el 2026. El cost aproximat d’acabar la implantació és de 35 milions d’euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa