MónTerrassa
Els joves de Terrassa s’acosten a fer-se el PCR: “Vull saber si sóc positiu”
  • CA
Dos voluntaris de Creu Roja informant a dues noies fent cua pel PCR
Dos voluntaris de Creu Roja informant dues noies fent cua pel PCR | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Males llengües diuen que els joves passen de tot. Que són els que no porten mascareta ni respecten les mesures de seguretat. I és cert que totes les dades mostren que en les darreres setmanes és aquesta la franja d’edat on més incrementa el nombre de positius a Terrassa, com passa a la resta del país. També és perquè són qui més vida social tenen i qui més temps lliure ara disposen.

Per això que Salut, conjuntament amb l’Ajuntament, han decidit realitzar una prova pilota amb la instal·lació de dues grans carpes en dos punts estratègics de la ciutat per captar els egarencs de 15 a 45 anys perquè es facin la prova de Covid. No és pas per criminalitzar els joves, sinó perquè s’ha detectat que la gran majoria -que no tots- són asimptomàtics. D’aquí la reiteració del missatge en què s’acostin a la plaça Immaculada i a la plaça Cultura per fer-se el test.

I cal dir que molts han respost. En el primer dia de PCR, el perfil d’edat de persones que estaven allà fent cua i esperant pacientment per fer-se el test eren bona part joves. Fins i tot adolescents. També hi havia adults, òbviament, però els voluntaris de Creu Roja han fet molta pedagogia per anar distribuint i classificant els “pacients”. Gent major de 60 anys se’ls convidava a anar al CAP de referència.

Cua per fer-se la prova Covid-19 a la plaça Cultura
Cua per fer-se la prova Covid-19 a la plaça Cultura | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Estela Cáceres, és una de les joves (menor de 20 anys) que s’ha acostat a la carpa de la plaça de la Cultura per fer-se la prova. Explica que ha vingut perquè no sap si és asimptomàtica i vol saber-ho perquè “estic podent contagiar la meva família o entorn, per això crec que és necessari que tothom es faci la prova”. Veïna de Poble Nou està d’acord amb la instal·lació d’aquestes carpes, sobretot perquè “Terrassa és de les ciutats amb més contagis” i afirma que “crec que la gent de la meva edat estem conscienciats. I molts vindran a fer-se la prova”. Cáceres reconeix però que s’està trobant que “cada vegada més, en el meu entorn d’amics, n’hi ha més que s’estan contagiant o que han rebut una trucada dient que han estat en contacte amb algú positiu i que han de fer quarantena”.

A pocs metres de distància s’hi troba Yoali Reinoso que ha vingut a fer-se la prova acompanyada del seu marit i la seva filla, de mesos. “Hem vingut perquè la parella de la meva germana ha donat positiu. No hem tingut contacte directe amb ell, però la meva germana sí, així que volem saber si nosaltres també som positius o no, sobretot per la nena”, ha manifestat i ha valorat positivament que s’hagi fet aquest desplegament del SEM per fer testos, “hi ha persones que no s’acosten al CAP potser per mandra, però aquí hi ha menys gent i és més ràpid tot”. Reinoso afirma que passejant pel barri, viu a la zona de Poble Nou, veu cada vegada “més gent amb mascareta, potser perquè hi ha més contagis i això fa que la portin”.

Voluntaris de Creu Roja s'han encarregat de distribuir el personal
Voluntaris de Creu Roja s’han encarregat de distribuir el personal | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Ja gairebé li toca entrar a la carpa i espera pacient el seu torn. Mònica Artachu és mare de dos bessons, de 12 anys. Viuen a l’avinguda Béjar i ha decidit venir a fer la prova perquè té “por” de contagiar les criatures, i no li fa res el temps d’espera, “no m’importa esperar, no passa res, vull fer-me la prova”. Afirma que no ha tingut cap símptoma, ni ningú del seu entorn, però que vol prevenir abans de curar. Artachu s’ha queixat que veu “molta gent sense la mascareta posada, que la porta al braç o que quan s’asseu a una taula d’un bar la deixa al terra o a sobre la taula. Cal tenir més higiene, això no s’ha de fer i menys ara amb la Covid”, sentencia.

Sortint de la cua, i desplaçant-nos a la banda nord de la plaça de la Cultura, surt de la carpa de PCR en Javier Jiménez, també menor de 25 anys. Explica com ha anat la prova i afirma que ha vingut amb la seva parella per fer-se el test de Covid només per “precaució, per si de cas som asimptomàtics i no ho sabem”. Subratlla que “no tinc amics contagiats, però mai està de més fer-se el test” i llença un missatge per a la gent de la seva edat: “si ets conscient, has de venir i fer-te la prova, no costa res”. És del parer que aquestes carpes ajudaran al fet que la gent sense símptomes se la faci, ja que la majoria no va al CAP pel temps que es perd.

Dues de les tècniques sanitàries que fan proves PCR a Terrassa
Dues de les tècniques sanitàries que fan proves PCR a Terrassa | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa