MónTerrassa
Joves de Terrassa fan una plantada massiva d’arbres a l’Anella Verda
  • CA
Plantada d'arbres d'alumnes de l'escola Ramon Pont
Plantada d’arbres d’alumnes de l’escola Ramon Pont | Miquel Badia – Badia Casanova BCF

!--akiadsense-->

Terrassa participa aquesta setmana en la campanya Un Arbre per Europa per visibilitzar la importància del desenvolupament sostenible en l’àmbit local i alhora reconèixer el paper que té el jovent en aquesta tasca. Per aquest motiu, 200 joves plantaran 478 arbres a tres punts de l’Anella Verda, ubicats a les zones del torrent de la Betzuca, de Torrebonica i de Mossèn Homs. Els participants són alumnes de 3er i 4rt de secundària de l’escola de Ramon Pont (60) i de 3er d’ESO de l’Institut Investigador Blanxart (135). Les espècies vegetals que plantaran són: pi pinyer (224); alzines (186); roures (40); freixes (14); «populus alba» (3) i «cornus» (11).

Aquest dijous, un grup de 30 estudiants de 4t d’ESO de l’escola Ramon Pont han plantat 80 arbres (52 alzines, 14 freixes, tres “populus alba” i 11 “cornus”) en un punt del camí del torrent de la Betzuca. Dimecres ho van fer 30 alumnes més de 3r d’ESO d’aquest mateix centre, que van plantar 128 arbres en el bosc que hi ha davant del viver de Mossèn Homs, de les espècies de pi pinyoner (89), alzines (26) i roures (13). L’escola Ramon Pont és un dels centres que fan el projecte educatiu “Apadrinem l’Anella Verda”, un programa municipal que vol fomentar la implicació en la millora i conservació d’aquest entorn natural de Terrassa.

El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat i Energia, Carles Caballero, que ha participat en la plantada d’aquest dijous, considera que és fonamental «fomentar la col·laboració entre les autoritats locals i la comunitat educativa per promoure el desenvolupament sostenible i preservar el medi ambient, en un context de canvi climàtic on hem de treballar per contribuir a la sostenibilitat dels boscos i dels seus ecosistemes naturals”.

La tercera actuació està prevista pels dies 6, 7 i 9 d’abril, en un punt de la zona sud de Torrebonica, propera al cementiri. En aquest cas, participaran 135 alumnes de 3er d’ESO de l’Institut Investigador Blanxart, que plantaran un total de 270 espècies d’arbres, dels quals 135 són pi pinyoner; 108 alzines i 27 roures.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa