MónTerrassa
Joan Tamayo es postula com a Síndic de Greuges de Terrassa

!--akiadsense-->

Joan Tamayo, advocat i activista pels drets humans | J.T.

!--akiadsense-->

L’Espai Drets de Terrassa ha fet un pas endavant i ha presentat formalment el seu candidat com a futur Síndic de Greuges a Terrassa. Es tracta de Joan Tamayo i Sala. L’advocat ha acceptat l’encàrrec i ha manifestat el seu compromís per elaborar un document amb les seves propostes i motivacions per optar a aquest càrrec.

La figura institucional va quedar vacant des del passat 11 d’abril, quan Isabel Marquès va deixar el càrrec. En aquests mesos, s’ha debatut i aprovat un nou Reglament de la Sindicatura Municipal de Greuges de Terrassa. El nou reglament ha entrat aquest 11 d’octubre en vigor i, com a conseqüència, l’Ajuntament de Terrassa ha posat en marxa el procés de participació i consulta per escollir el nou Síndic/a. La 1a Fase d’aquest procés, la presentació de Candidatures de persones que optin a ser escollides pel càrrec de nou Síndic/a de Greuges de Terrassa, va començar el 31 d’octubre i acaba el 21 de novembre.

L’Espai Drets ha debatut en reunions la conveniència de presentar una persona com a candidat/a a nou Síndic/a de Greuges de la ciutat i han decidit que és “procedent i necessari” fer-ho, atès que les “nostres funcions tenen molts punts de contacte en les de la Sindicatura”. En aquest sentit han proposat Joan Tamayo, el qual consideren “idoni” per participar en el procés d’elecció per la seva “llarga i reconeguda trajectòria com activista” pels Drets Socials i Humans, membre de l’Observatori dels Drets Socials de Terrassa i del mateix Espai Drets”.

Nou comentari

Comparteix