MónTerrassa
Interior retira la multa de 601€ a la fotoperiodista Mireia Comas

La direcció general d’Administració de la Seguretat del Departament d’Interior ha retirat la multa a la fotoperiodista terrassenca Mireia Comas, que havia estat sancionada amb 601 euros per negar-se a esborrar una fotografia d’un control policial a Ca n’Anglada, l’estiu de 2021. L’expedient estava en període d’al·legacions i Interior hi ha aplicat, per primer cop, el canvi de criteri sobre la llei mordassa, que passa per no aplicar-la a persones que es manifestin pacíficament, així com a periodistes o fotoperiodistes.

Comas ha lamentat, en declaracions a l’ACN, que s’hagi de “celebrar” la retirada de la sanció i creu que el veritable canvi passaria per “començar a sancionar els agents que actuen desproporcionadament, intimidant i mentint“.

Els fets

Els fets van passar el 30 de juny de 2021, quan Comas estava fent fotos del control al barri terrassenc, i dos agents de la unitat antiavalots ARRO dels Mossos li van ordenar que esborrés una fotografia amenaçant-la amb una sanció. Amb l’aplicació de la llei mordassa, el passat gener li van imposar una multa de 601 euros per desobediència als agents de l’autoritat, que ara el Departament d’Interior ha retirat pel canvi de criteri sobre la llei mordassa.

L’article que s’estava aplicant en aquest cas és l’article 36.6, que recull “la desobediència o la resistència a l’autoritat o als seus agents en l’exercici de les seves funcions, quan no siguin constitutives de delicte, així com la negativa a identificar-se a requeriment de l’autoritat o dels seus agents o l’al·legació de dades falses o inexactes en els processos d’identificació”.

Tot i així, la terrassenca defensa que va lliurar el carnet del Sindicat de la Imatge UPIFC i el DNI i per tant, la sanció no responia a una “negativa a identificar-se a requeriment de l’autoritat o dels seus agents”. A més, després de revisar la seva documentació, l’agent va recriminar-li que tenia antecedents: ja havia estat detinguda per atemptat contra l’autoritat el desembre de 2020, un fet del qual va quedar absolta.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sara a febrer 21, 2022 | 09:25
    Sara febrer 21, 2022 | 09:25
    Mireia Comas hauria de conviure en un edifici amb immigrants i okupes. Haver de matinar a les 6:00 per anar a treballar per pagar poder pagar impostos i no poder dormir en tota la nit gràcies als crits, baralles, sorolls i festes. Queda molt bé, anar a fer la foto i després no patir el seu incivisme i la seva convivència. MonTerrassa no censureu els comentaris. Llibertat d'Opinió Llibertat de premsa Llibertat d'Expressió

Nou comentari

Comparteix