MónTerrassa
Sancionen Mireia Comas amb la llei mordassa per no esborrar una imatge
  • CA

La fotoperiodista terrassenca Mireia Comas ha rebut una sanció per negar-se a esborrar una imatge que va fer durant un control policial dels Mossos d’Esquadra al barri de Ca n’Anglada de Terrassa. Els fets van passar el 30 de juny de 2021, quan Comas estava fent fotos del control al barri terrassenc, i dos agents de la unitat antiavalots ARRO dels Mossos li van ordenar que esborrés una fotografia amenaçant-la amb una sanció, segons informa La Directa. Amb l’aplicació de la llei mordassa, gairebé set mesos després li han imposat una multa de 601 euros per desobediència als agents de l’autoritat.

L’article que s’està aplicant en aquest cas és l’article 36.6, que recull “la desobediència o la resistència a l’autoritat o als seus agents en l’exercici de les seves funcions, quan no siguin constitutives de delicte, així com la negativa a identificar-se a requeriment de l’autoritat o dels seus agents o l’al·legació de dades falses o inexactes en els processos d’identificació”, informa el diari. Tot i així, exposen que la terrassenca va lliurar el carnet del Sindicat de la Imatge UPIFC i el DNI i per tant, la sanció no respondria a una “negativa a identificar-se a requeriment de l’autoritat o dels seus agents”. A més, després de revisar la seva documentació, l’agent va recriminar-li que tenia antecedents: ja havia estat detinguda per atemptat contra l’autoritat el desembre de 2020, un fet del qual va quedar absolta.

La terrassenca ha penjat un vídeo a les seves xarxes socials del moment on es discuteixen amb l’agent policial que li va demanar esborrar la imatge el 30 de juny de 2021 a Ca n’Anglada, on s’escola la conversa entre les dues persones. Comas li exposa que està treballant i que li ha de deixar fer fotografies en una actuació policial, a més de recordar-li a l’agent que “és il·legal fer esborrar una foto“.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: PUTASPANYA a gener 25, 2022 | 15:48
    PUTASPANYA gener 25, 2022 | 15:48
    Aquesta llei es la que tenen a Corea del Nord oi?? O ni això??
    • Icona del comentari de: Anònim a gener 26, 2022 | 22:43
      Anònim gener 26, 2022 | 22:43
      Puto tu
  2. Icona del comentari de: Llenguado a gener 25, 2022 | 15:54
    Llenguado gener 25, 2022 | 15:54
    Sancionen Mireia.
  3. Icona del comentari de: Pere a gener 26, 2022 | 09:22
    Pere gener 26, 2022 | 09:22
    Doncs molt il·legal demanar esborrar una imatge no deu ser quan un jutge l'ha sancionat. Aquesta gent que tant defensa els delinqüents de Ca n'Anglada hauria de viure al barri i patir les seves agressions , okupacions i incivisme. Però és molt fàcil viure ben lluny dels problemes , venir, fer la foto i defensar els delinqüents. Molt defensar-los ella però ja els aguanto jo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa