MónTerrassa
Les infermeres reivindiquen més reconeixement i millors condicions laborals
  • CA

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) reclama més reconeixement a la tasca de les infermeres en un acte a la plaça de l’Estació del Nord a Terrassa avui 12 de maig, en motiu del Dia Internacional de les Infermeres. A la plaça s’hi ha instal·lat un cub gegant de color blanc que diversos artistes decoraran amb pintura i missatges fins a les 18:00h d’aquesta tarda, a la vegada que es convida a la ciutadania a escriure-hi frases de suport. Amb el lema “Reivindica el que és essencial”, les infermeres demanen més reconeixement, així com sous més alts i millors condicions laborals.

Paqui Pavón, secretària de la junta de govern del Col·legi Oficial d’Infermers i Infermeres de Barcelona, exposa que amb aquesta acció es vol “donar a conéixer la tasca de les infermeres i reconéixer el que és essencial”, alhora que reflexionar sobre els entrebancs i els límits als quals han de fer front les infermeres a l’hora d’exercir la seva professió. Exposa que “quant hi ha més infermeres, hi ha més benestar i hi ha més salut”.

Acte del COIB a Terrassa en reconeixement a les infermeres | Laura Gómez

A Catalunya hi ha aproximadament 48.000 infermeres en actiu, el que correspon a una mitjana de 6,2 infermeres per cada 1.000 habitants, quan a Europa la mitjana és de 9,5. Pavon lamenta aquesta diferència tan significada, i exposa que moltes infermeres marxen de Catalunya a altres països “perquè tenen millors contractes, millors sous i un major reconeixement”. “Si volguéssim tenir la mateixa mitjana d’infermeres que a Europa s’hauria de contractar al voltant de 24.000 persones per equiparar-ho”.

Acte del COIB a Terrassa en reconeixement a les infermeres | Laura Gómez

Unes condicions laborals precàries

A més, denuncia que de les 48.000 infermeres en actiu, un 40% tenen contractes temporals molt precaris i que els impedeix conciliar la vida laboral amb la vida familiar. A part de millors condicions, també exposa que és necessari reconéixer les especialitats del col·lectiu -com per exemple l’especialitat de residència- i tenir en compte la seva formació. Aquest reconeixement implicaria un augment de sou i una oportunitat de promoció per a les treballadores.

Amb aquests cubs esperen visibilitzar que la tasca del col·lectiu és essencial per a la ciutadania i fa de la nostra societat “un espai més saludable i, per tant, més just i més lliure”, així com reconéixer el seu esforç i fer palès que la superació d’aquests obstacles representaria un benefici per a tothom.

Acte del COIB a Terrassa en reconeixement a les infermeres | Laura Gómez

Aquest cub estarà a la plaça de l’Estació del Nord a Terrassa fins a les 18:00h. També s’ha instal·lat a les ciutats de Vilanova i la Geltrú, Vic i Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa