MónTerrassa
La Indústria Tèxtil protagonitzarà la Fira Modernista de 2024

La Fira Modernista de 2024 ja té un protagonista: la Indústria Tèxtil. Terrassa va tenir un pes molt important en el desenvolupament de la indústria tèxtil a Catalunya al llarg dels segles XIX i XX, un àmbit que “va fer créixer la ciutat en molts aspectes: demogràfic, econòmic, cultural o artístic”, exposa l’Ajuntament. Per aquest motiu, l’ant vinent es posarà en valor el que va significar la indústria tèxtil per a la ciutat.

Així doncs, la Indústria Tèxtil pren el relleu a la temàtica de la Dansa que ha estat la protagonista i fil conductor de la Fira d’enguany. Una Fira que ha batut rècords en la xifra de visitants provinents de fora de la ciutat. Més de 12.100 persones provinents d’altres municipis van passejar pels carrers de la ciutat el passat cap de setmana del 6 i 7 de maig, la xifra més alta des que es tenen registres, segons dades de l’Ajuntament de Terrassa. 

En total, gairebé 37.000 persones van omplir els carrers de la ciutat. Destaquen els 11.624 visitants a la Masia Freixa, les 12.929 persones al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya o les 9.496 persones a la Casa Alegre de Sagrera. Cal remarcar també les 1.877 persones que van participar de les jornades de portes obertes al Magatzem Pasqual Sala (Cecot) i les 1.000 a la Casa Jacint Bosch, actual seu de Minyons. A més, 4.526 persones han participat a les rutes o visites guiades.

La Fira Modernista millora la seva nota global

L’enquesta també apunta que els i les visitants valoren la seva experiència a la vintena edició de la Fira Modernista de Terrassa amb una nota global de 8,7, superant el 8,4 de l’any 2022. Els aspectes més valorats de la Fira entre les persones enquestades són, per aquest ordre, l’ambientació, tot en general, els mercats i el patrimoni i la programació. A més, un 28% de les persones enquestades no assenyala cap aspecte negatiu, mentre que un 25% apunta a la massificació com a únic aspecte negatiu de la seva visita.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa