MónTerrassa
La Fira Modernista rep la xifra més alta de visitants de fora de Terrassa
  • CA

La Fira Modernista d’enguany bat records. Terrassa ha rebut la xifra més alta de visitants provinents de fora de la ciutat des de que es tenen registres. Més de 12.100 persones provinents d’altres municipis van passejar pels carrers de la ciutat el cap de setmana del 6 i 7 de maig, segons dades de l’Ajuntament de Terrassa. Gairebé 37.000 persones van omplir els carrers de la ciutat, tot i la pluja que va caure la tarda de diumenge. El Consistori remarca que és una gran afluència de gent.

Del total de persones visitants, un 33% no eren terrassenques, el que es tradueix en que una de cada tres persones provenien de fora la ciutat. Del total de persones ateses als punts d’informació, per exemple, un 62,49% eres de Terrassa, prop d’un 27% de la província de Barcelona, un 2% de l’Estat espanyol i gairebé un 4% per cent de l’estranger.

Més de 4.500 persones a les rutes guiades i més visites als equipaments museístics

Les xifres corresponen als espais o activitats en què es poden comptabilitzar les xifres de visitants i no inclouen el flux de persones que al llarg de tot el cap de setmana han passat pels diferents espais. Dels que sí que es poden comptabilitzar, destaquen els 11.624 visitants a la Masia Freixa, les 12.929 persones al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya o les 9.496 que han passat per la Casa Alegre de Sagrera.

Cal remarcar també les 1.877 persones que van participar de les jornades de portes obertes per visitar l’interior del Magatzem Pasqual Sala (Cecot) i les 1.000 que van visitar la Casa Jacint Bosch, actual seu de Minyons de Terrassa. A més, 4.526 persones han participat a les rutes o visites guiades.

Els paradistes puntuen amb un 8,74 l’experiència a la Fira Modernista

L’eix plaça Vella – Raval de Montserrat – rambla d’Ègara – carrer Volta – parc de Sant Jordi va ser l’espai que va reunir més afluència de públic. Així ho indiquen les enquestes realitzades per l’Ajuntament entre els professionals de les 55 parades instal·lades aquest any al Mercat d’alimentació situat a la rambla d’Ègara i els paradistes de les 40 parades i tallers ubicats a la plaça de Josep Freixa i Argemí. Aquests, han puntuat amb un 8,74 sobre 10 la seva experiència a la Fira.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa