MónTerrassa
Impuls a la creació d’un grup de joves de Terrassa amb sordesa

Terrassa impulsa la creació d’un grup de joves amb sordesa. Aquest és un dels reptes que s’ha proposat des de l’Ajuntament de Terrassa amb la idea de conformar un “espai de trobada on es fomenti l’ajuda mútua i les relacions socials”. Orientat a persones d’entre 18 i 35 anys, el grup està pensat per agrupar tant persones oralistes com signants, amb la idea de promoure el seu empoderament i activisme. També es pretén donar a conèixer els recursos i serveis que tenen disponibles des d’entitats i administracions. Per a participar en la creació d’aquest nou grup és necessari omplir el formulari que es troba a la pàgina web municipal.

Els joves seran els protagonistes de la nova edició de la Setmana de l’Audició a Terrassa. Organitzada per l’Ajuntament de Terrassa, l’esdeveniment tindrà lloc dels dies 25 de febrer i 3 de març, i enguany ha decidit posar el focus en adolescents i joves amb discapacitat auditiva. La commemoració està emmarcada dins de dues efemèrides de referència: el dia 25 de febrer,
Dia Mundial de l’Implant Coclear; i el 3 de març, Dia Mundial de l’Audició. En ambdues dates, s’il·luminarà la façana de l’Ajuntament i el Monument de la Dona.

Documental i visibilització dels bucles magnètics

Més enllà de la creació d’aquest grup, es duran a terme diverses accions de sensibilització sobre la pèrdua auditiva i dels recursos municipals que estan a l’abast de la ciutadania per millorar l’accessibilitat en la comunicació. Orientades al col·lectiu, la principal novetat serà el visionat del documental “Apunts en blanc“, creat i representat per estudiants universitaris amb sordesa, amb el suport de l’associació ACAPPS.

L’acte està programat per al dia 28 de febrer, a les cinc de la tarda (17 hores) a la sala d’actes de Foment de Terrassa (carretera de Martorell, 95). A més de la projecció, es farà un col·loqui amb la presència dels protagonistes de l’audiovisual. Serà obert a la ciutadania, comptarà amb interpretació de llengua de signes, servei de subtitulació en directe i bucle magnètic per garantir l’accessibilitat de les persones assistents.

Un altre dels aspectes en què es vol posar incidència és en els bucles magnètics. Per això, s’iniciarà una campanya a les xarxes socials per explicar què son, com emprar-los i en quins equipaments municipals es poden trobar -actualment, més d’una vintena, entre OAC, instal·lacions culturals, turístiques o serveis municipals-. Aquests aparells permeten reduir el soroll de fons i millorar l’audició de les persones usuàries d’audiòfons o implant coclear.

La tinenta d’alcalde de Participació, Qualitat Democràtica i Drets Humans, Meritxell Lluís, ha recordat la necessitat de fer aquesta Setmana de l’Audició per “apropar la realitat de les persones amb discapacitat auditiva a la ciutadania és necessari per a establir relacions més igualitàries i respectuoses, basades en la comprensió i en l’acceptació de la diversitat com un valor intrínsecament humà”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa