MónTerrassa
L’illa de vianants es posa a prova en l’inici del curs escolar a Terrassa
  • CA

Aquest any, un total de deu escoles es trobaran afectades per a la incorporació de les noves àrees de vianants al Centre de Terrassa. “La posada en marxa de les àrees de vianants suposa un pas més cap a la revolució verda que estem implementant. Una resposta a l’emergència climàtica per crear una ciutat més compacta, còmoda, verda i sostenible, que és el nostre objectiu”, ha manfiestat Melgares. A partir del 13 de setembre, ja no només hi haurà senyals d’advertència sinó que ja hi haurà presència policial als punts d’accés a les illes.

Des de l’Ajuntament es realitzarà una forta campanya informativa i de comunicació per donar a conèixer les àrees i recomanar alternatives al vehicle privat. En aquest sentit, l’executiu assegura que s’han enviat cartes a totes les escoles de dins de l’illa de vianants en què se’ls detalla, de manera específica i particular, les afectacions que tindran per tal que traslladin la informació als pares i tutors. Informacions com els carrers on no es podrà circular i itineraris a fer servir, les zones d’aparcaments públics, les parades d’autobús, les zones blaves i de reserva escolar o les normes de circulació per a bicis i VMP. “És una forma perquè els pares puguin planificar bé quin serà el mètode utilitzat per dur els nens al col·legi”, matisa.

A més d’aquesta campanya específica als col·legis, també es repartiran octavetes i hi haurà presència d’informadors als accessos de les noves àrees d’accés restringit, amb el suport de la Policia Municipal de Terrassa. Aquesta comptarà amb cinc informadors els tres primers dies i tres informadors els següents dies, que es situaran a les entrades principals de les àrees de vianants per tal d’informar als conductors sobre les condicions de circulació i les alternatives per accedir al seu punt de destinació. Els informadors estaran ubicats en els punts següents: tres informadors matí i tarda situats al c/ Col·legi amb c/ del Doctor Cabanes, c/ del Teatre amb Rasa i c/ Font Vella amb Passeig i a c/ Font Vella amb Sant Pau, i dos informadors de reforç els dies 13,14 i 15 en horari de tarda al c/ Font Vella amb Passeig i a c/ Font Vella amb Sant Pau, i al c/ Sant Francesc amb Doctor Ventalló.

Crida a fer la sol·licitud de targetes acreditatives

Melgares s’ha mostrat “positiva” de l’adaptació que la ciutadania ha tingut en els primers mesos d’incorporació de l’illa de vianants, si bé encara no s’han activat tots els mecanismes per fer-la funcionar correctament. En aquest sentit, ha fet una crida als residents i usuaris de les diferents àrees de vianants a adquirir la targeta acreditativa. “Recordem que aquesta serà obligatòria a partir de l’1 de gener, demanem a la molta gent que encara no l’ha sol·licitat que ho faci el més aviat possible”, ha dit. I és que només d’han rebut 1.700 sol·licituds, quan es calcula que haurien de ser pràcticament el doble.

Per ara, a partir del 13 de setembre, informadors i policies municipals informaran “amablement” que no es pot circular pels carrers de l’illa sense els permisos corresponents o si no és per alguna de les excepcions contemplades, com anar a un pàrquing públic o per accedir a una residència d’avis. El pròxim pas serà la instal·lació de les càmares de seguretat, que “milloraran definitivament la gestió”, i les sancions per incomplir la normativa. “L’entrada en funcionament de les noves àrees de vianants suposa un estímul per a canviar la forma en què la ciutadania es mou per la ciutat”, ha sentenciat.

Plànol informatiu de la nova illa de vianants de Terrassa | Aj Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa