MónTerrassa
Ibu: “M’han deixat al carrer, sense cap ingrés ni sostre; em vaig sentir com un delinqüent”
  • CA

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Terrassa ha realitzat aquest dijous una acció de protesta al Raval de Montserrat. L’entitat denuncia que Ibu, el jove de Sant Pere Nord que va de desallotjat el passat dia 12 de maig, es troba en situació de desemparament després que no trobi un lloc on viure. “M’han deixat al carrer, sense cap ingrés ni un sostre on viure”, ha explicat el mateix Ibu i ha afegit que “l’Ajuntament em va dir que no hi havia lloc a l’Alberg per a mi, i estic a la llista d’espera. Només em van oferir que trobés una habitació i que m’ajudarien a pagar el primer mes”, ha lamentat. Per ara, s’està a casa d’un amic, però la solució és només per uns dies. L’Ibu s’entristeix perquè torna a trobar-se en la mateixa situació que ara fa cinc anys, quan la PAH el va treure del carrer per trobar-li un pis, i va començar la seva lluita per tenir un lloguer social.

Des de la PAH recorden que “tothom té dret a un habitatge digne, també les persones que es troben soles o que no tenen fills“, i es planyen que des de Serveis Socials de l’Ajuntament de Terrassa no s’hagi fet un major esforç per reallotjar l’Ibu. Així mateix, s’han mostrat molt enfadats amb la decisió del jutge de procedir amb el desallotjament, “malgrat que hi ha una Llei que ho impedeix”.

I han criticat durament l’actuació dels Mossos d’Esquadra en l’actuació registrada la setmana passada. “Quan vaig veure les set furgonetes dels Mossos tallant el carrer per venir-me a fer fora em vaig sentir com un delinqüent”, ha explicat Ibu. “Hem detectat una nova manera d’actuar dels Mossos, anar a les cases dies abans per preparar les accions de desnonament acompanyats dels Antidisturbis, infundant por a les famílies i tallant els carrers per impedir que els veïns puguin recolzar-les. Denunciem aquest malbaratament del diner públic”, han dit. Tanmateix han avisat que “inventarem noves estratègies per impedir els desallotjaments”.

Com a petició, la PAH afirma que en la pròxima reunió del 31 de maig que es tindrà amb el govern local es demanarà la posada en marxa de forma urgent de la unitat contra els desallotjaments per “avançar en la protecció de les famílies que ho necessiten”. La Plataforma continua fent “visible els problemes habitacionals que tenim a la ciutat. No hi ha reallotjaments adequats. On mira l’Ajuntament? Quants Ibus tenim a Terrassa? Quantes famílies esperant tenir un habitatge digne? Volem respostes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa