MónTerrassa
Desnonament en un pis de Sant Pere Nord de Terrassa amb gran desplegament policial

Aquest dimecres s’ha produït un desnonament al carrer Girona, 310. Malgrat la presència de membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca no s’ha pogut impedir que Ibu fos desallotjat del seu habitatge. A mig matí diverses furgonetes dels Mossos d’Esquadra, amb una vintena d’agents, han tallat el carrer de Sant Pere Nord. L’ordre d’execució ha estat impulsada des dels propietaris de l’immoble, la immobiliària Sareb. A l’interior del pis s’hi trobaven tres persones, segons la PAH, les quals denuncien que “ara es troben al carrer, ja que l’Ajuntament no els ha ofert cap pensió, pis o lloc a L’Andana” on poder dormir mentre es troba una solució. “Quina vergonya és aquesta?”, exclamen i recriminen el govern de Terrassa “el seu nefast paper”. Malgrat la pressió externa per intentar evitar el desnonament, amb crits i nombrosa presència dels veïns, no s’ha pogut impedir. Des de la PAH i els afectats s’ha decidit anar fins a Serveis Socials de l’Ajuntament per tal de buscar una solució real i immediata.

Des del govern, el regidor de Serveis Socials, Noel Duque, preguntat per Món Terrassa, ha manifestat que “en tots els desnonaments que tenim coneixement intenten parar-los. No sempre ho podem fer perquè no tenim una llei que ens empari i ens ajudi. Volem recordar que en el darrer any hem aconseguit aturar més de 700 desallotjaments, i en aquells que no ho podem evitar treballem per oferir una alternativa a la família afectada. Aquesta és nostra postura sempre: intentar aturar-los i si no, ajudar mentre no tinguem una Llei al costat”.

Veïns en el cordó policial organitzat per Mossos | Cristóbal Castro

Caballero ataca l’Estat

El regidor d’Urbanisme, Carles Caballero, ha volgut mostrar el seu suport a les xarxes socials a la PAH i ha recriminat al govern espanyol que no faci efectiva la moratòria dels desnonaments, “No podem permetre aquesta vulneració de drets. Els municipis necessitem competències”, ha exclamat. L’edil s’ha defensat de la protesta de la PAH que li ha retret que “compartim que la denúncia de la moratòria estatal es queda curta però no esquivis responsabilitats!”, i ha respost que “qui envia els Mossos és el mateix poder judicial del mateix Estat que té condemnat a 13 anys de presó el president del meu partit precisament per intentar que aquest mateix poder judicial i aquest Estat deixin de regir els destins i les vides dels nostres veïns i veïnes”.

Caballero ha recordat que “totes les iniciatives del Parlament de Catalunya per impedir els desnonaments a casa nostra no tenen efecte perque el Parlament de Catalunya no és sobirà”, i ha afegit que “malgrat el panorama portem més de 800 desnonaments aturats. Aquesta setmana n’hi havia 12 de programats. N’hem aturat 10. I ja estem buscant allotjament alternatiu. Ho fem sempre”.

Desplegament dels Mossos | Cristóbal Castro
Membres de la PAH han estat presents en el desnonament | Cristóbal Castro
Protestes dels veïns davant del desnonament | Cristóbal Castro
Moment en què s’ha deixat als veïns tornar a travessar el carrer | Cristóbal Castro
Els afectats han hagut de marxar després de ser desnonats | Cristóbal Castro

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa