MónTerrassa
Gran preocupació perquè positius de Terrassa se salten la quarentena
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa ha donat a conèixer les dades actualitzades de l’evolució de la pandèmia a la ciutat. A data 15 d’octubre, en els hospitals hi ha 77 egarencs ingressats a planta i 11 a l’UCI. A més, hi ha tres persones en hospitalització domiciliària. El govern explica que el nombre de contagis ha patit un retrocés en els darrers dies, però que això és conjuntural fruit dels dies festius, i que tot fa preveure que “en els pròxims dies tornarem a veure valors alts de nous positius”. Amb l’índex de rebrot per sobre de 400 i la RT per sobre d’1, les dades no conviden a l’optimisme.

Hem d’aconseguir prioritàriament disminuir la corba de contagis i l’índex de risc de rebrot. Cal donar aire de forma immediata al sistema sanitari que comença a estar en situació crítica”, ha subratllat Ballart aquest dijous, i ha recordat que durant aquests 15 dies vinents cal “extremar precaucions. Ara més que mai hem de complir les mesures sanitàries, evitar aglomeracions i reunions”. L’alcalde ha fet una crida especial a la responsabilitat individual i col·lectiva, “hem detectat que hi ha ciutadans que són positius i que no realitzen quarantena o la realitzen incorrectament. Això ens preocupa. Apel·lem que es compleixin estrictament els protocols”, ha recalcat.

Des de la regidoria de Salut, valoren positivament els cribatges que s’han realitzat aquests dies porta a porta en les zones del CAP Est i Oest com a mesura per frenar els contagis. “Creiem que són mesures efectives perquè hi ha determinades zones de la ciutat on l’increment de contagis és més elevat”, ha dit Mónica Polo. La regidora ha exposat que s’estan treballant diverses accions per seguir en la línia del seguiment i detecció d’asimptomàtics. Sobre la taula hi ha la possible formació de persones vinculades a entitats molt arrelades en barris perquè facin d’informadors o seguiment dels casos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa