La consellera de Salut, Alba Vergés, ha descartat que es puguin aixecar restriccions per Setmana Santa, tal i com va explicar la portaveu del Govern, Meritxell Budó, dimarts afirmant que s’estudiaria permetre obrir la restauraciò a les nits. Vergés ha tancat la porta a aquesta possibilitat davant l’estancament de les dades de la pandèmia. La consellera de Salut ha assegurat que les mesures que van entrar en vigor dilluns són per 15 dies i que un cop aquest període acabi la idea és prorrogar-les. En una compareixença al costat del conseller de l’Interior, Miquel Sàmper, Vergés també ha aprofitat per remarcar que el confinament comarcal es manté tot i que s’inclou l’excepció de la mobilitat permesa per a la bombolla de convivència.

Tant Vergés com Sàmper han advertit que el perímetre comarcal encara existeix i que la mobilitat que es permet des de dilluns és només quan es tracta d’una bombolla de convivència. “Som conscients que al cap de setmana hi pot haver un canvi en l’estat d’ànim amb més mobilitat, però el perímetre comarcal continua existint, si bé es pot sortir amb la bombolla”, ha dit Vergés. De la seva banda, Sàmper ha dit que “hi ha una percepció errònia que hem de corregir” sobre el confinament comarcal, “que hi és, per bé que es fa una excepció”. L’excepció, ha continuat el conseller, és que “la bombolla i només la bombolla es pugui desplaçar”.

Aquest recordatori implica, per exemple, tenir present que la normativa no permet que algú es pugui desplaçar de comarca a comarca per allotjar-se a casa d’algú amb qui no conviu o bé per compartir una casa rural amb persones amb qui no conviu, ha dit el subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado. El Govern ha fet aquest advertiment perquè ha vist que ha augmentat els darrers dies la mobilitat al voltant d’un 10% i perquè hi ha hagut menys descàrregues dels certificats d’autoresponsabilitat que es requereix per moure’s pel país. Les autoritats creuen que la comunicació de la nova mesura no ha estat “eficient”, en paraules de Delgado, de manera que han volgut ser clars en remarcar que només es poden moure pel país les bombolles de convivència que, a més, no haurien de mantenir contacte amb d’altres. I si ho fan, seguint totes les normes de protecció.

Vergés ha insistit en què veu difícil que s’aixequin més restriccions de cara a Setmana Santa i que el Govern sempre les decideix buscant l’equilibri “entre emergència sanitària, social, econòmica i emocional de la gent”. La consellera ha dit que “portem moltes setmanes amb activitat restringida i tot això ho anem anatlizant”. Les mesures pel 28 de març “tocarà revisar-les ni que sigui per prorrogar, sempre revisem si hi ha un canvi que ens fa pensar que no són les adequades a la situació epidemiolòigica: així continuarem actuant i fent”, ha remarcat la consellera de Salut.

Nou comentari