MónTerrassa
El Govern relaxa restriccions per la Covid en diversos àmbits
  • CA

El Govern ha informat aquest dijous dels canvis que s’introduiran a partir de dilluns que ve en les restriccions a causa de la Covid-19. El relaxament de les restriccions inclou algunes novetats com concebre les llibreries com un establiment cultural i no com un comerç. A les universitats es permet reprendre una semipresencialitat en el cas de primers graus. En el terreny esportiu es permetran competicions que serveixin per accedir a competicions estatals i professionals i les instal·lacions esportives tancades poden reobrir al 30% d’aforament i amb grups de sis persones per activitat grupal. El confinament municipal passarà a ser comarcal i es manté el toc de queda. Les mesures entraran en vigor dilluns i duraran 14 dies. Estaran subjectes a canvi si les xifres de la pandèmia evoluiconen negativament.

Activitat social

Limitació de les reunions socials a 6 persones màxim, amb un màxim de 2 bombolles de convivència.

Restauració

Manteniment de les franges a l’hora d’esmorzar i dinar, la resta de l’horari exclusivament es permet fer servei per emportar. Manteniment de les mesures de distància i aforament. El que sí que es fa és permetre una hora més, tant a la franja d’esmorzar com a la de dinar.

Cultura

No hi ha canvis signficatius. L’obertura dels equipaments queda com estava fins ara. La novetat important és la introducció del concepte de la llibreria com un establiment cultural i se l’eximeix del tancament o de mesures de restricció que afecten l’àmbit del comerç. Així, podran obrir el cap de setmana i també ho faran tots els dies les que tinguin menys de 400 metres quadrats.

Educació

A les universitats es manté l’ensenayment virtual per la teoria de manera general com es venia fent desde la implementació de mesures. A partir de dilluns la franja del primer grau de les universtitats es pot assimilar a una semipresencialitat, tal i com es fa en els cicles formatius en persones de la mateixa edat. En el primer curs s’autoritza reprendre una certa presencialitat. Batxillerat i primària queda igual. Pel que fa a l’activitat extraescolar, continua suspesa l’activitat presencial, a excepció de les que s’organitzen entorn de l’escola i on es respecta la bombolla de convivència i l’horari lectiu. S’hi afegeixen les escoles autoritzades per Salut de música i dansa.

Àmbit d’empreses

Es posa èmfasi en la necessitat de fer teletreball.

Comerç

Es mantenen les restriccions vigents fins ara. Només poden obrir les botigues de menys de 400 metres quadrats. L’obertura està condicionada de dilluns a divendres. Es manté el tancament del cap de setmana, també la suspensió d’obertura de centres i recintes comercials.

Esports

Es manté l’obertura d’espais esportius oberts amb limitacions d’aformaent. Les competicions continuen majoritàriament suspeses, però s’afegeix un nou tipus de competició que es podrà fer: les que donen accés a competicions fins ara permeses (estatals i de tipus professional). Les instal·lacions esportives tancades (gimnasos), es permet la reobertura amb les mateixes condicions d’aformaent que tenien prèviament: un 30% i limitant a 6 les persones que fan activitats grupals en aquests equipaments.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa