MónTerrassa
Els vulnerables que voten a primera hora no es quedaran a les meses si hi ha vacants
El president d'una mesa electoral, amb l'EPI durant el simulacre
El president d’una mesa electoral, amb l’EPI durant el simulacre | acn

!--akiadsense-->

El director general de Participació Ciutadana i Processos Electorals, Ismael Peña-López, ha garantit aquest dissabte que els col·lectius vulnerables que voten a primera hora no es quedaran a les meses electorals si hi ha vacants i no es poden constituir. El Govern calcula que unes 100.000 persones vetllaran perquè les eleccions es puguin celebrar amb seguretat, incloent responsables dels col·legis electorals i de les administracions, Mossos i Policia Local. Pel que fa als suplents, podran cobrir altres meses si la seva s’ha format, i en algun cas hauran d’agafar el cotxe, el metro o els ajudarà alguna autoritat a moure’s d’un municipi a l’altre, ha explicat Peña-López al 3/24.

“La gent que pensava votar a les 12 per si de cas. No passa res, pot anar a les 9 tranquil·lament, que ningú els posarà en una mesa”, ha dit el director general per tranquil·litzar la gent gran i les persones més vulnerables.

Pel que fa als suplents, ha explicat que Mossos i Guàrdia Urbana poden fer tasques de suport puntual, però no tant de forma generalitzada, perquè han d’estar als locals electorals. “El que haurem de fer és inventar-nos alguna manera de moure aquestes persones molt ràpid perquè entre les 9 i les 10 ha d’estar tothom a lloc”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa