MónTerrassa
El govern espanyol recomana a les escoles limitar contactes i fomentar la higiene
  • CA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha explicat aquest diumenge les recomanacions d’un document marc del Ministeri de Sanitat pel proper curs escolar. En roda de premsa, Sánchez ha assegurat que el curs escolar es “reprendrà” el setembre en un entorn “segur” i “saludable”. Ha explicat que caldrà prendre mesures per reduir els contagis, reforçant l’educació per la salut, limitant els contactes, fomentant la higiene personal, ventilant espais i tenint en compte les instruccions de cara a la gestió d’un possible contagi en un centre escolar. Ha exposat que els centres hauran de tenir un pla d’inici de curs, un pla de contingència que detallarà les actuacions i mecanismes davant qualsevol incidència i un responsable per escola.

La persona responsable de la gestió del covid-19 al centre estarà acompanyada per un equip amb representants de la comunitat educativa i es garantirà la informació i el compliment dels principis. En educació infantil i fins a quart de primària es recomana que s’estableixin grups estables d’alumnat, preferiblement de 15 alumnes tot i que es podria arribar fins els 20. Per la resta de cursos, els espais s’hauran de reorganitzar de forma que hi hagi una distància de un metre i mig entre estudiants. La mascareta serà obligatòria a tota la primària quan els alumnes no estiguin en el seu grup estable de convivència. En educació infantil, però, no serà obligatòria la mascareta. El ministeri de Sanitat recomana la utilització d’espais exteriors a l’aire lliure per celebrar activitats educatives i d’oci. Sobre el protocol per la gestió de possibles casos de covid-19, Sánchez ha dit que Salut Pública serà l’encarregada d’identificar i fer seguiment dels contactes segons el protocol de vigilància de cada comunitat. Sánchez ha lamentat que la interrupció “brusca” del curs va ser un cop “dur” pels alumnes i les famílies.

També ha dit que el govern espanyol és “conscient” de la dificultat d’adaptar els centres a la “nova situació” i que, per això, han demanat a tots els presidents autonòmics que treballin perquè el nou curs escolar tingui “totes les garanties. D’altra banda, Sánchez ha constatat que després de la covid-19 s’ha vist la bretxa digital amb famílies que no tenen accés a dispositius electrònics o connexió a internet i la dificultat en conciliar la feina amb les famílies. Per això, ha dit que la comissió parlamentària de balanç de la covid-19 ha de proposar mesures per preparar el retorn a l’escola i de les necessitats que s’han vist.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa