MónTerrassa
El govern vol un desconfinament especial per a infants i joves
  • CA
Zona de jocs infantils precintada pel coronavirus
Zona de jocs infantils precintada pel coronavirus | Marta Maseras

!--akiadsense-->

El Govern municipal demana que el futur desconfinament progressiu tingui especialment en compte els infants i joves. Ha aprovat avui aquest text i el seu posicionament polític:

“Creiem que la infància i el jovent porten massa temps sense poder sortir de casa, amb les conseqüències emocionals i l’aprofundiment de les desigualtats que això comporta. Fins a dia d’avui, les persones menors d’edat no poden sortir de casa durant el confinament. Ni tan sols quan aquest -creiem que erròniament- s’ha tornat a flexibilitzar en l’àmbit laboral, fet que dificulta encara més la conciliació de les famílies. Això comporta una diferència notable respecte les mesures establertes per la resta de països europeus, en què s’ha permès la sortida d’aquest col·lectiu de diverses maneres. És per això que ens alegrem que el debat estigui, per fi, a l’esfera pública i política i demanem rigorositat per tal que les famílies, infants i joves coneguin, com abans millor, les condicions concretes en què es produirà la flexibilització del seu confinament, tot posant en valor l’esforç que han fet fins ara.

Així doncs, des de l’Ajuntament de Terrassa donem suport al fet que les persones menors d’edat puguin sortir als carrers com abans millor, amb totes les mesures sanitàries que siguin convenients i establint franges horàries, acompanyats dels seus pares, mares o tutors. Una sortida que haurà de complir les normes que estableixin les autoritats sanitàries, doncs la seguretat i la salut són prioritàries en aquests moments, i que s’haurà de mantenir allunyada de les zones de joc. Així mateix, demanem que es tingui en compte en tot moment la conciliació de les famílies, les necessitats del teletreball i els horaris d’infants i joves, així com les necessitats de les unitats familiars. En aquest sentit, traslladarem el posicionament de l’Ajuntament de Terrassa a les administracions supramunicipals.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa