Formació per als membres que formaran part de les patrulles escolars
Formació per als membres que formaran part de les patrulles escolars | Policia Municipal de Terrassa

!--akiadsense-->

Agents de la Unitat de Relacions i Mediació amb la Comunitat (URMEC) de la Policia Municipal han realitzat aquest dijous un curs de formació a les persones voluntàries que s’han presentat per a fer de patrulles escolars, tal i com estableix la no​va Ordenança de Mobilitat, que permet a la Policia Municipal autoritzar persones voluntàries per regular el trànsit a l’hora d’entrada i sortida escolar, i donar així protecció als escolars en els passos de vianants.

La formació ha comptat amb la presència del regidor de Via Pública, Protecció Civil i Seguretat, Xavier F. Rivero, que ha donat la benvinguda als participants. En la sessió s’han explicat les funcions que com a patrulles escolars es reconeixen a l’ordenança, des del punt de vista legal, i s’han explicat les instruccions bàsiques de seguretat. Posteriorment, les persones participants faran un dia de pràctica a la zona escolar per aclarir els dubtes que puguin tenir sobre el terreny.

Des del Servei de Mobilitat s’ha equipat les patrulles escolars del material necessari per realitzar aquesta tasca: una armilla antireflectant i una paleta octogonal amb el senyal de stop per poder aturar el trànsit. La possibilitat de formar part de les patrulles escolars segueix oberta al llarg de l’any. Per ser-ho, només cal ser major d’edat i posseir permís de conduir. Un cop es fa la sol·licitud a la Policia Municipal, es realitza el curs de formació i s’entrega el material i l’autorització per poder realitzar les tasques de regulació del trànsit a l’escola pertinent.

Nou comentari