MónTerrassa
Finalitzen les obres de neteja al tram urbà del Torrent Mitger

Aquesta setmana han finalitzat les obres de neteja que s’han dut a terme al tram urbà del torrent Mitger. En concret, en el tram comprès entre la carretera B-122, de Terrassa a Rellinars, i el carrer de Blanca de Centelles, al barri del Poble Nou de Terrassa. Les tasques, que han tingut una durada de prop de dos mesos, s’han concentrat en un espai de 349 metres de longitud i 20 metres d’amplada. Han tingut un pressupost de 17.982 euros i han estat costejades per l’Ajuntament de Terrassa.

En aquests dos mesos d’actuació s’ha procedit a retirar tota aquella vegetació que “obstaculitzava el pas de l’aigua”, amb l’objectiu de prevenir una “obturació del col·lector i evitar possibles riuades”. D’aquesta manera, les tasques de neteja s’han concentrat en desbrossar les espècies vegetals situades al mig de la llera, principalment esbarzers. També s’han eliminat els canyissars que són considerats “espècie invasora, i per tant, una amenaça per la biodiversitat”. Des del govern es recalca que s’han conservat els arbres que hi ha els marges per tal de “garantir-ne l’estabilitat”.

Neteja al Torrent Mitger de Terrassa | Aj. Terrassa

Aquesta actuació s’ha fet de manera paral·lela a les netejes que tindran lloc a les rieres del Palau (entre el gual sota l’autopista C-58 i la riera de les Arenes, on hi ha l’aiguabarreig amb Palau), i de Les Arenes (entre el tram comprès de l’avinguda Font i Sagué a la confluència amb la riera, concretament a la zona del polígon de Can Petit), tal com va anunciar l’equip de govern aquest passat mes d’octubre. En ambdós casos s’estan fent desbrosses de les espècies vegetals ubicaes al mig de la llera i retirada de branques i troncs que impedeixen el flux normal de l’aigua. Així com també tasques intensives per eliminar els canyissars, tot substituint-los per altres espècies arbustives de ribera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa