Les principals rieres que creuen de nord a sud el nucli urbà de Terrassa estaran més netes els propers dies. Bona part de la vegetació que ara omple les lleres desapareixerà. Les actuacions se centraran en les rieres del Palau i de Les Arenes. Les tasques de desbrossament començaran aquesta setmana, han informat fonts de l’Ajuntament. Les intervencions es faran per trams. Val a dir que en alguns espais, hi ha autèntics boscos, i en un cas de rierada i de baixada de molta aigua podrien ser generadors de problemes, per l’arrossegament del material i per la possibilitat de la creació d’embassaments, amb el perill que en un moment es trenquessin.

La riera del Palau de Terrassa

Les Arenes serà el primer lloc. Les accions de desbrossament se centraran en el tram comprès entre l’avinguda de Font i Sagué i la confluència amb la riera del Palau, concretament a la zona del polígon de Can Petit, al nord-est de la ciutat de Terrassa. El pressupost puja a un total de 36.389,94 euros, i les tasques de neteja s’inicien aquesta setmana i tenen un termini aproximat d’execució de de dos mesos. es desbrossaran les espècies vegetals situades al mig de la llera i es retiraran aquells arbres i soques que podrien impedir el flux normal de l’aigua. També es farà el manteniment dels arbres que es troben als marges i que donen estabilitat als murs que la delimiten, i s’eliminaran els canyissars que, com a espècie invasora, són una amenaça per la biodiversitat, i es plantaran els marges espècies arbustives de ribera, per evitar la recolonització de la canya.

La segona de les actuacions afecta la segona gran riera de la capital egarenca, la del Palau. Segons han manifestat les mateixes fonts municipals, es posaran en marxa la setmana entrant i s’ubicarà entre el gual sota l’autopista C-58 i la riera de les Arenes, on hi ha l’aiguabarreig amb Palau. Les obres estan pressupostades en 96.790,43 euros, amb un termini d’execució previst de tres mesos. Es retirarà la vegetació que pugui obstaculitzar el pas de l’aigua i també es talaran i retiraran soques per impedir l’aparició de rebrots i es conservaran els arbres dels marges que donen estabilitat als murs; s’eliminaran espècies vegetals invasores i es plantaran espècies arbustives als marges de la llera on actualment hi ha canyes
per estabilitzar una vegetació de ribera pròpia.

El desbrossament és possible gràcies a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que subvenciona fins a un 80 per ent el cost d’aquests treballs de control de la vegetació.


Comentaris

    Guillem Octubre 06, 2021 | 20:15
    Es carregaran els nius de la fauna.. feia molt de temps que no teniem tants anecs, polles d'aigua.. adeu es quedaran sense casa

Nou comentari