MónTerrassa
Final feliç a Can Palet de Vista Alegre: “Han estat quatre dies molt intensos”
  • CA

El barri de Can Palet de Vista Alegre de Terrassa ha estat en alerta màxima des de dijous a causa de la desaparició del Pedro Nieto, un veí de 76 anys. Per sort, aquest diumenge tot va acabar amb final feliç. Un veí de Can Cabassa d’Ullastrell, l’Alejandro Martínez, va ser qui el va trobar després de sentir els seus crits d’auxili en plena nit. Es va posar així punt i final a quatre dies d’angoixa i de moltes emocions. I mereixia una celebració com cal, per això el mateix diumenge a la tarda, els veïns es van trobar a la plaça de la Pau -lloc que ha estat el punt de coordinació de tot l’operatiu de recerca-. L’acte va comptar amb dos grans protagonistes: el mateix Alejandro, i el fill del desaparegut, en Pedro, que es van fusionar en una gran abraçada.

“Han estat dies molt intensos. No t’ho penses mai que això pot passar al barri. Quan m’ho van dir em va caure el món a sobre i no sabia què havia de fer”, reconeix Raúl Jiménez, president de l’Associació de Veïns que aquests dies han estat els encarregats d’organitzar i mobilitzar la ciutadania per crear les patrulles civils de recerca. L’egarenc lamenta que des dels serveis d’emergència no es posessin en un primer moment en contacte amb ell per tal que li diguessin com actuar, ja que es va trobar amb un allau de missatges dels veïns que volien sortir sí o sí a buscar-lo de forma immediata. Tanmateix, la sort va estar del seu costat, i tot va anar encaixant: es va cridar els veïns a la plaça de la Pau per iniciar la recerca el divendres al matí i va ser allà, sense haver-ho parlat abans, que els serveis d’emergència van decidir muntar el seu punt de coordinació. D’aquesta manera, uns i altres es van trobar sense voler-ho i van poder unir forces. Des de l’AV es va decidir obrir el Casal i posar-lo a disposició del que calgués.

Alejandro Martínez, el jove que va trobar el desaparegut Pedro Nieto, amb el fill | Cristóbal Castro

Les xarxes socials i la missatgeria ha estat clau en la mobilització dels veïns. Uns veïns que des del minut 1 es van posar a disposició del que fes falta. Ha estat un despertar comunitari que s’ha viscut amb molta emoció des de l’AV. “Segurament influeix que som un barri amb 1.500 habitants, el que suposa uns 340 habitatges, i això fa que ens coneixem tots o pràcticament tots. A en Pedro tothom el coneixia al barri. I en saber que havia desaparegut els missatges per totes bandes que ens arribaven de voler ajudar eren constants”, afirma Jiménez. “Ha estat molt emocionant. I sobretot, sobretot, ens alegrem que hagi acabat bé. És la primera vegada que Can Palet de Vista Alegre viu una cosa similar, mai ens havíem mobilitzat de manera tan gran i intensa per alguna cosa greu. Malaurdament ens ha tocat, però tothom ha estat a l’alçada”, sentencia.

Des de l’AV es mostren satisfets que des del minut 1 en què veïns i cossos d’emergència es van trobar junts a la plaça la “coordinació i bona entesa” va ser total. “Ens ha quedat clar que nosaltres som veïns i que hem de seguir sempre les indicacions que ens diguin els Mossos o els Bombers o qui estigui al càrrec. Sempre, sempre, hem anat dient la informació preguntant-los abans què necessitaven i com ho podíem fer”, diu Jiménez. L’agraïment per haver trobat el veí és tal que des de l’entitat es pensa fer algun tipus d’homenatge o reconeixement simbòlic a la tasca que han fet tots (Mossos, Bombers, ADF, Protecció Civil, Policia Municipal i Creu Roja) al llarg d’aquests dies que s’han fet eterns.

Els veïns de Can Palet de Vista Alegre amb l’Alejandro Martínez i el fill de Pedro Nieto, desaparegut | Cristóbal Castro

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa