MónTerrassa
Trobat viu en Pedro, el veí de Terrassa desaparegut des de dijous

Han trobat en Pedro, el veí de Can Palet de Vista Alegre de Terrassa que havia desaparegut des de dijous. Segons ha informat Protecció Civil de l’Ajuntament de Terrassa, s’ha pogut localitzar sa i estalvi aquesta matinada de diumenge, tant ell com el seu gos Rufo.. Gràcies al silenci de la nit, diverses persones han pogut sentir de lluny els seus crits d’auxili. Això ha permès que els serveis d’emergència actius poguessin ràpidament focalitzar la recerca, localitzar-lo i treure’l. S’ha trobat en una zona de difícil accés en un barranc proper a Can Cabassa, a dos quilòmetres del seu domicili.

Un cop rebut l’avís, una dotació de Bombers ha aconseguit contactar per veu amb l’home, que es trobava bé però desorientat en una zona de bosc molt dens i de molt difícil accés. Ha calgut l’actuació del Grup Operatiu de Suport (GROS) i del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) de Manresa, per desbrossar amb serres mecàniques i obrir camí, per tal que els Bombers i metges del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) arribessin fins al lloc on es trobaven l’home i el gos. Un cop valorat l’estat de l’home, s’ha activat també el Grup d’Actuacions Especials (GRAE) de Muntanya perquè el pugessin a través de la gravera amb la llitera, ja que l’extracció era complicada per la zona on es trobava. Finalment, se l’ha pogut dur fins l’ambulància del SEM que l’ha traslladat a la Mútua de Terrassa.

Les darreres pistes havien localitzat en Pedro fora del terme municipal de Terrassa. Dissabte, com ja va passar divendres, es va dur a terme diverses batudes des de la urbanització de Can Palet fins arribar a la C-58 a Terrassa i cap a Sant Salvador de les Espases. Amb el punt de coordinació ubicat a la plaça de la Pau, al costat del Casal del barri, s’ha comptat amb la presència constant dels Bombers, de Terrassa i de localitats veïnes, així com de diverses unitats canines -com per exemple, una unitat canina de rescat federada a l’ANACP de Terrassa i K9 de Creixell-, els GRAE -amb helicòpter inclòs-, Mossos d’Esquadra, Policia Municipal, ADF, Protecció Civil, Creu Roja i multitud de voluntaris que han acudit a la crida.

Durant més de dos dies, el barri i els serveis d’emergència s’han bolcat a trobar en Pedro, que havia marxat de casa dijous al vespre per anar a llençar les escombraries. La família va donar l’alarma en veure que passava el temps i l’home, amb demència senil, no tornava. La mobilització ràpida dels cossos d’emergència i la viralitat a través de les xarxes socials, ja sigui amb la crida de voluntaris o per buscar testimonis ha estat clau, un cop més.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa