MónTerrassa
FGC senyala els seients on es pot seure i on estar dempeus
  • CA
Seients de FGC on s'indica on es pot seure i on no
Seients de FGC on s’indica on es pot seure i on no | FGC

!--akiadsense-->

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) du a terme durant aquests dies un conjunt de mesures per adaptar el seu servei al retorn progressiu de les persones usuàries del transport públic, un retorn que per part d’FGC es vol fer de la manera més segura possible.

Davant d’aquest augment progressiu de passatge, FGC ja va incrementar fa unes setmanes, per indicació de l’ATM de Barcelona, la seva oferta de servei i actualment ofereix un 80% del servei habitual, arribant a oferir el 100% a les principals línies durant les hores punta. El cap de setmana l’oferta és del 80%. A mida que es vagin superant les diferents fases de la desescalada, i d’acord amb les autoritats sanitàries i de la mobilitat, FGC anirà augmentant l’oferta de trens fins a arribar al 100% a totes les línies. L’evolució del procés de desescalada està provocant un augment de la demanda diària i a FGC, concretament, l’augment de persones usuàries també ha estat progressiu. Aquesta setmana, l’augment està sent d’un 25% respecte a la setmana passada, tot i que la demanda encara és un 67% inferior a la de la mateixa setmana de l’any passat.

Al terra està marcat la distància per a usuaris dempeus
Al terra està marcat la distància per a usuaris dempeus | FGC

!--akiadsense-->

Actualment, tots els trens d’FGC (línies Barcelona-Vallès, Llobregat-Anoia i Lleida-la Pobla) circulen amb la nova senyalització per a millorar l’autoprotecció de les persones usuàries en l’ús del transport públic. A l’interior dels trens, seguint els actuals requeriments d’ocupació d’un 50% dels seients i de dues persones per metre quadrat a les plataformes, Ferrocarrils ha senyalitzat aquells seients on està prohibit asseure’s i també els espais on les persones s’han de col·locar quan estiguin dempeus. Amb aquesta senyalització a les plataformes es pot respectar la ubicació de dues persones per metre quadrat, aprofitant al màxim la capacitat de transport d’acord amb les directrius actuals de les autoritats sanitàries en relació a l’ocupació.

Pel que fa a vestíbuls i andanes, Ferrocarrils ha instal·lat senyalització per garantir la distància recomanada actual per part de les autoritats sanitàries entre les persones usuàries davant de les màquines de venda de bitllets i en els accessos a les màquines validadores. També s’ha senyalitzat la distància recomanada a les andanes mentre s’espera el tren, i a més s’han col·locat fletxes que faciliten la sortida dels clients del tren indicant el punt d’espera dels clients que volen pujar i així garantir l’ordre i evitar conflictes. A més, s’han col·locat fletxes en el paviment per a alinear els fluxos de persones i evitar conflictes entre moviments, garantint la fluïdesa dels mateixos en accessos, vestíbuls i àmbits de connexió. Aquesta mesura ajuda a orientar les persones en espais oberts i evitar conflictes de fluxos en sentits contraris.

A més, Ferrocarrils també ha instal·lat a estacions i trens senyalització específica per a recordar a les persones usuàries les mesures d’autoprotecció davant del coronavirus que cal tenir en compte: l’obligatorietat de l’ús de mascareta quan s’utilitzi el transport públic, respectar l’ocupació dels seients i evitar les hores punta i les aglomeracions. També es difon en múltiples suports la campanya dirigida per l’ATM que informa de l’ús obligatori de la mascareta com a mesura imprescindible al transport públic, entre d’altres mesures.

Escales i passadissos on se senyala la direcció
Escales i passadissos on se senyala la direcció | FGC

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa