MónTerrassa
Per una Festa Major de Terrassa segura
  • CA

Una Festa Major de Terrassa segura.

PUNTS D’ASSISTÈNCIA DE LA CREU ROJA

Hi ha previst un preventiu dimensionat per cobrir tots els actes i espais.

SEGURETAT ALS PUNTS LILA i+

Trobareu Punts Lila i+ els dies 1, 2 i 3 de juliol de 23 a 5h a la Rasa/Plaça Didó i a la l’Espai Vela del Parc de Vallparadís. I parelles itinerants pels espais de Festa Major.

Els Punts Lila i+ són espais segurs on podeu recollir informació i on us atendrem sempre que necessiteu suport si heu presenciat o heu estat víctimes d’alguna agressió sexual o algun comportament sexista o LGTBI-fòbic. Us informarem i acompanyarem en tot allò que us calgui.

De l’1 al 6 de juliol

PLA D’ACTUACIÓ D’EMERGÈNCIES

L’Ajuntament de Terrassa disposa del Pla d’Emergència Municipal que inclou les actuacions que s’haurien de prendre en cas d’emergència durant la Festa Major. Un dels aspectes que contempla són les vies d’accés i d’evacuació per als vehicles d’emergència. Per tal de garantir la seva fluïdesa i evitar l’estacionament que la impedeixi, durant els dies de celebració de la Festa Major es farà un seguiment especial d’aquestes vies, especialment les següents:

Carrer Arquímedes

Carrer Font Vella

Carrer Portal Nou

Carrer Galileu

Carrer Nou

Carrer Col·legi

Carrer Cisterna

Carrer Garcia Humet

Carrer Rutlla

Carrer Vinyals

Carrer del Nord

Carrer La Rasa

Punt d’atenció als infants perduts durant la Festa Major

Atri de l’Ajuntament (Cos de Guàrdia-Policia Municipal) al raval de Montserrat.

POLSERES IDENTIFICATIVES

Poseu als infants la polsera identificativa, per si es perdessin. Podeu passar a recollir-les pel Servei de Cultura, carrer de la Font Vella, 28 dintre de l’horari marcat a l’apartat Informació i comunicació a la part final del programa.

SEGURETAT A TRAVÉS DE LA XARXA

Podeu seguir les informacions i consells de seguretat a través del Twitter de la Policia Municipal de Terrassa: @policiaTrs i de Protecció Civil al @trsemergencies.

ACTES DE FOC de la festa major

Relació d’actes en què hi ha foc:

La Baixada del Drac, el divendres per la tarda.

El Raval Infernal, el divendres a la nit.

La Cercavila Popular, el dissabte a la tarda pel centre de la ciutat.

La Traca de Revetla, a les dotze de la nit del dissabte al carrer Major i la plaça Vella.

El Correfoc, el dissabte a la nit pels carrers del centre.

La Gran Tronada de Festa Major, el diumenge pel matí a la plaça Vella

La Mostra de Foc Infantil, el diumenge a la nit a la plaça de Ricard Camí.

La Cercavila Infantil, el dilluns a la tarda, pel centre de la ciutat.

Els Trabucaires, a la cercavila del dissabte i a les matinades i Seguici de diumenge.

El Ball de Serrallonga, el dilluns per la tarda, pel centre de la ciutat.

ELS CASTELLS DE FOCS

El dimecres a la nit a cinc punts de la ciutat que es poden consultar a la web de festamajorterrassa.cat 

EL RAVAL INFERNAL, EL CORREFOC, LES CERCAVILES I MOSTRA DE FOC INFANTIL

ASSISTENTS

Seguir les recomanacions dels organitzadors i dels serveis d’ordre públic, a fi que la vostra participació en l’acte esdevingui una autèntica festa.

La roba més idònia per participar en una actuació de foc és la de cotó, amb mànigues i pantalons llargs, un barret de roba i unes sabates esportives de pell, ben lligades, que us agafin fort els peus.

Protegiu-vos els ulls

Si per qualsevol circumstància se us encenen els vestits, tireu-vos a terra i rodoleu per apagar les flames. Sobretot no correu, les flames s’estendrien i serien més virulentes.

Eviteu en la mesura que us sigui possible les aglomeracions i els taps de gent.

Col·laboreu amb l’organització no demanant aigua als veïns, així evitareu taps i relliscades i també que la pólvora es mulli i exploti en lloc de cremar-se.

Si aneu de públic eviteu posar els infants sobre les espatlles, augmenta el risc de que alguna espurna vagi als ulls.

VEÏNS, VEÏNES I COMERCIANTS

Per evitar accidents, traieu del carrer qualsevol obstacle que pugui destorbar l’actuació, com, com ara, testos amb plantes, bosses d’escombraries, taules, cadires, etc.

Retireu els vehicles de la zona on es realitzarà l’actuació de foc, per evitar mals pitjors a la gent i al vostre propi cotxe.

Tanqueu les portes, les finestres, els balcons i protegiu les obertures per impedir l’entrada de coets i de guspires que puguin causar un incendi.

Recolliu la roba estesa i plegueu els tendals per prevenir que es puguin encendre.

Protegiu els vidres dels aparadors amb paper gruixut o cartró.

Desconnecteu tot tipus d’alarmes

Per més que els assistents a l’actuació us demanin aigua per reduir la calor, no en tireu. Així evitareu que la pólvora es mulli i exploti o surti en direcció inesperada en lloc de cremar-se.

LA TRACA DEL BALL DE REVETLLA DEL DISSABTE A LES DOTZE DE LA NIT AL CARRER MAJOR I PLAÇA VELLA

La traca que es dispara a les 12 h de la nit en punt del dissabte per donar pas al Ball de Revetlla a la plaça Vella. Es dispararà al carrer Major i plaça Vella.

LES ACTUACIONS DE TRABUCAIRES I EL BALL DE SERRALLONGA

S’adverteix a les persones amb problemes d’oïda o amb sensibilitat auditiva, en especial la gent gran i els infants, que adoptin mesures de precaució en els actes en els quals participin els trabucaires (la Cercavila del dissabte, les Matinades i el Seguici d’autoritats del diumenge, i El Ball del Serrallonga del dilluns)

EL CASTELL DE FOCS

Els focs artificials poden ser perillosos i ocasionar greus cremades i lesions als ulls si no es prenen precaucions.

Cal que feu cas a les instruccions de la Policia Municipal, del personal de seguretat i l’organització de l’esdeveniment i respectar les barreres de seguretat. No cal acostar-se al lloc on estan llançant els focs. De fet, la millor vista dels focs artificials és a 400 metres de distància o molt més enllà.

Durant el llançament dels focs artificials és força freqüent, si estem situats en la direcció del vent, que caiguin restes de cendra. En el cas que se us introdueixi als ulls, convé esbandir amb aigua abundant i no refregar-se’ls.

En cas de sentir-se malament (lipotímies, mareigs) o patir alguna ferida durant l’espectacle, cal acudir als membres de Creu Roja.

Encara que és rar que passi, si un component del foc artificial cau al terra sense explotar, no s’ha de tocar ni empènyer-lo amb el peu sota cap concepte perquè es pot reactivar i explotar. En aquest cas, cal avisar immediatament al personal de seguretat de l’esdeveniment: Policia, ADF, Creu Roja. Mai s’ha de manipular l’artefacte.

Quan finalitzi l’espectacle pirotècnic, desallotgeu el lloc ordenadament i sense córrer, respectant els passos per al vianants.

Faciliteu l’accés de l’assistència sanitària i seguiu les seves instruccions.

Eviteu aparcar els vehicles fora de les zones establertes, donat que en el cas que sigui necessari circular un vehicle d’urgència quedi garantit el seu pas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa