MónTerrassa
La festa de Cap d’any al Raval de Terrassa anul·lada
  • CA

La festa de Cap d’any al Raval de Montserrat de Terrassa ha estat anul·lada. Segons ha pogut saber aquest mateix matí Món Terrassa, l’Ajuntament ha pres la decisió de no celebrar-la com a mesura de seguretat davant l’evolució de la pamdèmia, el creixement exponencial de casos i l’arribada de la variant òmicron. La festa al Raval havia de ser un acte muktitudinari, el que precisament els experts en salut demanen que no es faci.

Després d’haver superat els que semblaven els moments més durs de la pandèmia, s’havia anunciat des del Consistori que es recuperva una activitat de molt èxit. L’objectiu era oferir una oportunitat per acomiadar el 2021 en un ambient festiu i familia. Des de les 23.30 fins a les 2 tocades de la matinada hi havia programada una sessió de DJ. Però la realitat diu que ens trobem lluny de la normalitat, i caldrà esperar com a mínim un any més. Ara, queda pendent saber què passarà amb la cavalcada i què es decidirà.

Josep Maria Argimon

Les xifres de la pandèmia no paren de créixer i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, creu que cal “analitzar els indicadors” amb serenitat per decidir quines noves mesures cal aplicar. Però han de ser accions “que ha d’entendre la ciutadania”. I, sobretot, no s’ha d’entrar “en pànic”. Això sí, té clar que cal “posar fre és en tot el que és multitudinari“. Aquest és el missatge de prudència serena és el que ha llançat el conseller aquest diumenge en entrevistes a Catalunya Ràdio i TV3 amb motiu de La marató.

Les indicacions del conseller coincideixen en el temps amb l’increment de la pressió pública dels experts, metges, científics i epidemiòlegs, que reclamen cada dia més restriccions immediates de l’activitat social de cara a les festes de Nadal. Veus com les d’Oriol Mitjà, Clara Prats i Jaume Padrós s’han fet sentir en les últimes hores.

I Argimon ha volgut asserenar els ànims. D’entrada, ha assegurat que demà continuaran avaluant a fons la situació amb els òrgans i comitès d’experts. Dijous, Salut va entregar un document a la comissió delegada de la Covid, que l’estudiarà aquest dilluns aquest, juntament amb un altre document del comitè assessor. “Tot està obert a estudi i anàlisi”, ha resumit el conseller. Segons Argimon, per exemple, encara caldrà esperar dues, tres o quatre setmanes per veure l’efecte de la variant Òmicron als hospitals.

Pel que fa als testos d’antígens que molta gent vol fer-se abans dels àpats de Nadal per descartar que sigui portadora del virus, ha advertit que “no són un passaport per a res”. “Jo no me’l faré”, ha dit com a exemple. En canvi, sí que ha animat a vacunar-se, especialment la franja dels 60 a 69 anys. Per al conseller, el problema, a Catalunya i a tot Europa, és una “dissociació entre el que passa als hospitals i als CAP, que estan plens de Covid, i el que passa al carrer, que la vida és normal”.

Mentre Argimon intentava mantenir la calma, els experts amb més projecció pública, entre els quals hi ha el seu amic Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges de Barcelona, no deixen de pressionar perquè les autoritats adoptin mesures més restrictives, sigui amb prohibicions o amb recomanacions més dures.

L’epidemiòleg i membre del consell assessor de la Covid-19 Oriol Mitjà, per exemple, aposta per anul·lar els àpats de Nadal o, en tot cas, fer-los només amb la família nuclear, com a molt amb els pares i les persones amb qui convivim. Per a Mitjà és “el més assenyat”. “Ho sento molt pels restauradors i per tothom, però hem de fer aquest esforç junts”, ha dit en un fil al seu compte de Twitter.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa