MónTerrassa
Els famosos catalans condemnen la guerra a Ucraïna
  • CA

Després de dos anys de pandèmia, pocs s’esperaven que el 2022 afegís una guerra a la llarga llista de tragèdies que hem viscut en els darrers mesos. El govern rus ha declarat la guerra a Ucraïna i en les primeres hores ja s’han comptabilitzat desenes de morts. Les ambaixades russes d’arreu d’Europa s’han omplert de persones contràries a aquesta invasió, així com Instagram també ha vist una allau de comentaris crítics amb les accions de Putin. Els famosos catalans també han dit la seva amb publicacions que manifesten una tristesa col·lectiva.

La influencer barcelonina més seguida, la Dulceida, ha compartit una publicació del diari El Mundo en la que es veuen algunes de les primeres fotografies des de la zona més afectada. Hi ha afegit icones de cors trencats i un missatge clar que manifesta què sent davant d’això: “Quin horror“. La també creadora de contingut a Instagram, Laura Escanes, ha publicat una captura de pantalla del testimoni d’una reportera present allà que ha acompanyat de cors trencats.

Laura Escanes, amb el cor trencat davant d’aquesta situació | Instagram

La model Judit Mascó, per la seva banda, ha compartit una cita contra la guerra i ha demanat que guanyi la pau: “La violència mai no és la solució i una guerra sempre és devastadora. Destrucció de vides i de futurs. Pau“. I l’actor Marc Clotet ha optat per publicar una foto d’una nena davant d’un tanc amb soldats: “No a la guerra”.

Mac Clotet demana que s’aturi la guerra a Ucraïna | Instagram

La nedadora Ona Carbonell també s’ha mostrat contrària a la guerra i ha demanat als seguidors que col·laborin amb una campanya d’UNICEF per ajudar als nens ucraïnesos. En aquest sentit, la periodista catalana Pilar Rahola ha publicat una foto d’una nena trista que demana que s’aturi la guerra.

Pilar Rahola comparteix la imatge d’una nena ucraïnesa | Instagram

La presentadora de Telecinco, Sandra Barneda, s’ha mostrat indignada i molt decebuda: “Hi ha vegades en els que avergonyeix ser un membre de la raça humana. Avui és un d’ells”. La periodista mallorquina de TV3, Agnès Marquès, ha escollit un dibuix del colom de la pau que ha acompanyat d’una cita: “No hi ha res que la guerra aconsegueixi que no es pugui aconseguir sense ella”.

Agnès Marquès denuncia l’esclat de la guerra | Instagram

Els famosos catalans s’han mostrat contraris a l’inici d’aquesta guerra. Es mostren indignats, decebuts i, sobretot, molt tristos. La situació anirà complicant-se per moments, també per a les víctimes indirectes que són els nens ucraïnesos. Tots confien que el conflicte es pugui resoldre aviat i sense més morts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa