MónTerrassa
Famílies de Terrassa denuncien que infants de P3 s’han quedat sense escola

Famílies de Terrassa han denunciat la falta de places de P3 als col·legis públics i concertats de la ciutat. Calculen que hi ha desenes de famílies que s’han trobat que cap de les opcions que havien posat en la preinscripció escolar ha estat acceptada. “No hi ha places enlloc. De mitjana, tenim una vintena de famílies per centre que s’han quedat sense entrar”, critiquen. “És indignant, estan trepitjant els drets de les famílies de poder decidir a quina escola anirà els seus fills”, resumeix Núria Marín, una de les mares que forma part de la recent creada plataforma “El meu fill tb té drets”.

Aquest dimarts, gairebé de manera espontània, diverses de les famílies afectades s’han concentrat davant de la Biblioteca Central de Terrassa per fer visible la seva preocupació. Saben que és un problema generalitzat, que no només està passant a Terrassa, però no per això s’ha de buscar una solució. “Volem que ens escoltin, que ens donin informació clara i concisa, perquè cada centra et diu una cosa diferent, i volem que es busqui una solució, ja sigui ampliant línies o habilitant zones comunes”, afirmen.

Menys nens per aula, menys places

I és que l’arrel del problema ve donat per la baixada de ràtios. Menys nens per aula. “Entenem que això és bo per la qualitat dels nostres fills, com també per reduir la segregació escolar, però una escola de qualitat es fa fent inversió. Si baixes ràtios has de contractar més personal i tenir més espais”, contesta Marín. En aquest sentit consideren que calia haver fet un “estudi previ de quines són les zones més poblades i amb més possible demanda de P3”, i sembla que “no s’ha fet” davant l’evidència que “en àrees com la 2 i la 4, ara mateix, totes les places estan cobertes”.

També es queixen de la resposta que se’ls dona des de l’Oficina Municipal d’Escolarització. “Ens diuen que esperem. Que a finals del mes d’agost podrem saber el 100% segur quina és la plaça que ens toca. Això, primer, suposa una vulneració dels drets del meu fill de poder escollir el projecte educatiu de proximitat que vulgui. I després, com poden dir que ens esperem fins a quatre dies que comenci el curs per saber a quin col·legi ens toca?”, protesten.

Tampoc agrada la resposta de “totes les escoles de Terrassa són bones”. “Si haig d’anar a l’altra punta de la ciutat, qui em pagarà la benzina? Qui em compensarà el temps de desplaçament? I el pàrquing o la zona blava per deixar el cotxe mentre acompanyo el nen a la porta? Tenim dret a escollir una escola el més a prop de casa possible”, subratllen.

Famílies de Terrassa protesten per la falta de places de P3 | Lluïsa Tarrida

L’educació, una rifa

Per tot plegat els fa pensar que l’educació s’ha convertit “en una rifa”. “No entenem perquè ens fan posar cinc, set o deu opcions d’escoles que vols portar el teu fill quan després et col·loquen a on ells els sembla. Que t’ho diguin d’entrada, et toca aquí, i punt”, sentencia la Nuria Marín.

Per ara, la plataforma “El meu fill tb té drets” comença a mobilitzar-se, a fer xarxa entre famílies de Terrassa però també amb altres entitats de la resta del país, on també existeix aquesta problemàtica. I ja es comença a gestar una gran manifestació. Tanmateix, esperen que no calgui prendre mesures dràstiques. “Volem tenir confiança, en el nostre cas, en l’Ajuntament i en la regidoria d’Educació, volem pensar que ens donaran una solució assenyada i ràpida”, conclouen.

Famílies de Terrassa protesten per la falta de places de P3 | Lluïsa Tarrida

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Komunllum a maig 18, 2022 | 13:38
  Komunllum maig 18, 2022 | 13:38
  Sembla ser que el problema que tenim nosaltres és generalitzat a tota la ciutat… El nostre fill s’ha quedat fora de l’escola que voliem tot i tenir 20 punts! No trobo just que es baixin les ratios d’accés a places ordinàries i, en canvi, es mantinguin el número de places per NECE. Si baixes de 25 a 22 places per aula, el més just és que redueixis ambdós tipus de places (2 i 1), enlloc de baixar 3 places ordinàries. NO hi ha tanta necessitat de places especials tal i com es demostra any rere any (mai s’omplen aquestes places i les ordinàries si!). A part, el sistema de sorteig és totalment injust! Si els que competeixen per una plaça no tenen la mateixa distancia entre números, SEMPRE té més probabilitats d’entrar aquell que tingui més distància amb el número anterior. Nosaltres competíem al sorteig tenint 1000 numeros amb el anterior, mentre que el següent tenia una distancia de 84.000 numeros. Siupslau, digueu-me si es just que tingui 1/84 menys possibilitats d’accedir a la plaça sortejada… Cal una revisio del sistema per algú entès a la matèria, no pas per algun amic que hagi cobrat el servei de programació i no sàpiga res d’estadística. Ara toca esperar a que s’ampliïn places a l’escola o a que el 31 d’agost em confirmin que no s’han omplert les places NECE. Fa vergonya fins i tot d’explicar…
  • Icona del comentari de: Deborah a maig 19, 2022 | 16:55
   Deborah maig 19, 2022 | 16:55
   No te preocupes , wue ya se encargan los profesores de " invitarte" cada año a meter a tu hijo con NEE en un colegio especial. A mi no me dio la gana, porque sinque a ti te parezca horroroso que tu hijo se junte con niños NEE, el mío va a tener que vivir rodeado de adulto con gentuza como tu. Mi hijo ya ha terminado su CARRERA( no gracias precisamente a profesores y padres como tu... ) con sobresalientes en casí todo. A ver hasta donde llegan los tuyos . Por cierto... lo mismo te toca tener un hijo o un nieto con autismo, no hay pruebas prenatales que te lo digan.. ya veras que gracia te hace entonces tu comentario discriminando niños. LOS NIÑOS NEE TB TIENEN DERECHOS. Vergüenza debería sugerir que no den plaza a niños con necesidades especiales.
   • Icona del comentari de: Komunllum a maig 20, 2022 | 00:35
    Komunllum maig 20, 2022 | 00:35
    Deborah, no estic criticant pas els NEE ni negant-los els seus drets. Estic dient que no trobo just que es redueixin les ratios desigualment quan realment les places per NEE no s’omplen mai. Me n’alegro que el teu fill tingui la sort d’haver acabat una carrera i que tingui una familia que el recolzi. Si se m’ha malentes el comentari demano disculpes. La critica era cap al sistema i com s’esta gestionant l’accés a les escoles, no pas cap als infants amb NEE (ni molt menys!). Si realment un no pot opinar sense que despres rebi insults, realment estem fent molt malament les coses (tots!).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa