MónTerrassa
Els experts veuen que Catalunya pot tornar a l’escenari de finals d’octubre abans de Nadal

La situació epidemiològica és tan fràgil que una petita espurna és capaç d’encendre un gran incendi. Així ho creuen alguns experts en dades que consideren que Catalunya podria tornar a l’escenari de finals d’octubre, quan es van haver de tancar serveis per frenar la corba de contagis. La investigadora de la UPC Clara Prats ha dit aquest dimecres al programa Cafè d’Idees que si les dades segueixen baixant o si dues o una setmana abans de Nadal s’atura el decreixement de la corba i s’entra en un increment de casos “canvia radicalment el panorama”. Prats ha dit que de moment augmenta el risc de rebrot i la velocitat de contagi però no els nous contagis, que havien arribat a un pic de 6.000.

“Si baixem i ens situem per sota del nivell de la capacitat de control abans de Nadal ens podríem permetre retrobaments que, en cas que augmentin els contagis, és controlable”, ha valorat la investigadora. Ara bé, si ens aproximem a les festes de Nadal “amb un inici de pujada la cosa ja canvia perquè un petit increment es pot descontrolar com va passar a finals d’octubre”.

Per la seva banda, el físic de la URV Àlex Arenas va advertir ahir que segons les projeccions de models matemàtics la tercera onada seria “un tsunami”. Arenas ha instit aquest dimecres, en veure les dades el dia, que Catalunya va “de pet cap al tsunami”.

Nou comentari

Comparteix