MónTerrassa
400 desnonaments a Terrassa en un any
  • CA

Un total de 439 desnonaments es van executar a Terrassa al llarg del 2021. Així ho constaten les dades de l’informe anual de l’habitatge al Vallès Occidental realitzat per l’Observatori Comarcal, que analitza els principals indicadors en matèria d’habitatge a la comarca. Amb un augment considerable dels llançaments judicials, Terrassa és la ciutat on es van dur a terme més desnonaments de la comarca.

“Des del 2020, amb l’esclat de la pandèmia, les polítiques d’habitatge han estat centrades a donar una resposta directa a les necessitats residencials dels col·lectius en situació de vulnerabilitat residencial”, exposen a l’informe. Així mateix, els llançaments judicials es van reduir un 59% a la comarca el 2020. Però tot i les ajudes per a fer front a la incapacitat de pagar la hipoteca o el lloguer o la paralització dels desnonaments, s’han portat a terme 1.049 llançaments judicials a la comarca, 413 més que durant el 2020.

Del total dels 1.049 desnonaments, 439 van ser a Terrassa. La segona ciutat amb més desnonaments és Sabadell, amb 347. La segueixen Rubí, amb 158; i Cerdanyola del Vallès, amb 105. Tots quatre municipis augmenten les seves xifres respecte l’any anterior

Terrassa és la ciutat que presenta un increment més accentuat, del 88,4%. L’any passat es van executar 233 desnonaments, el que es tradueix en que la xifra s’ha gairebé duplicat en un any.

Augmenten les dificultats en l’accés d’habitatge

L’informe també demostra un empitjorament de les dificultats en l’accés i el manteniment de l’habitatge, així com la proporció de sou destinada amb pagament de l’habitatge. La població resident a la comarca de mitjana destina gairebé la meitat dels seus ingressos a pagar el lloguer.

Concretament, el 2019 els residents de la comarca dedicaven el 47,2% dels ingressos bruts al lloguer. Quatre municipis hi destinen més de la meitat de la renda familiar, entre ells Sant Cugat del Vallés (54,7%), Palau-solità i Plegamans (51,3%), Vacarisses (50,3%) i Castellbisbal (50,1%). Les persones propietàries amb hipoteques hi dediquen el 33%.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anonimo a juliol 30, 2022 | 13:33
    Anonimo juliol 30, 2022 | 13:33
    Que o upen los pisos del banco ?pero se metan en los pisos de tus padres ,eso no debería permitir ...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa