MónTerrassa
Els vallesans destinen gairebé la meitat dels ingressos a pagar el lloguer
  • CA

L’esforç per llogar un pis al Vallès Occidental cada vegada es més gran: Els vallesans destinen gairebé la meitat dels seus ingressos a pagar el lloguer. Així ho constata l’Observatori Comarcal a través de l’informe anual de l’habitatge al Vallès Occidental, que analitza els principals indicadors en matèria d’habitatge a la comarca. L’informe demostra un empitjorament de les dificultat d’accés a l’habitatge, a més d’un augment els desnonaments el 2021.

Concretament, la població resident a la comarca destina de mitjana el 47% dels seus ingressos a pagar el lloguer, i a més, els preus dels lloguer s’incrementen. A part, les persones propietàries amb hipoteques hi dediquen el 33%, segons exposa l’informe realitzat amb dades de l’Índex d’esforç econòmic (IEE) per accedir a un habitatge de lloguer el 2019.

Dins de la comarca existeixen diferències entre municipis en el nivell d’esforç econòmic, però a tots els municipis -tret de Badia del Vallès- es dedica més del 40% de la renda disponible a pagar la mensualitat del lloguer. Terrassa hi destina un 41,4%.

A més, quatre municipis hi destinen més de la meitat de la renda: Sant Cugat del Vallés (54,7%), Palau-solità i Plegamans (51,3%), Vacarisses (50,3%) i Castellbisbal (50,1%). Els municipis amb l’IEE més baix són Badia del Vallès (27,4%) i Sentmenat (40,7%).

Augmenten les prestacions per pagar el lloguer

El nombre de prestacions per al pagament del lloguer i les econòmiques d’urgència especial han augmentat amb força el 2021. Els ajuts de pagament del lloguer presenten un augment anual del 14,1%, situant-se per sobre de les xifres anteriors a la crisi sanitària. Així mateix, les d’urgència especial s’han concedit més del doble que en 2020, passant de les 153 a les 355.

Més de 1.000 desnonament al Vallès Occidental

Amb l’esclat de la pandèmia es van aplicar mesures en l’àmbit estatal i autonòmic per fer front a la vulnerabilitat residencial, com ara la paralització dels desnonaments. Però això no ha fet que disminuïssin els desnonament: En total, s’han portat a terme 1.049 llançaments judicials a la comarca, 413 més que durant el 2020.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa