MónTerrassa
Estudiants de l’ESEIAAT creen enginys per impulsar taps de suro
‘Tecnosuro’
‘Tecnosuro’ | ESEIAAT

!--akiadsense-->

Els primers quadrimestres als plans d’estudis de totes les titulacions d’enginyeria contenen un bon grapat d’assignatures teòriques. Matemàtiques, càlcul, àlgebra, física o química formen part del dia a dia acadèmic i són la base per tal que els estudiants puguin afrontar la resta dels estudis. Ara, la professora Eulàlia Griful i el professor Marcel Macarulla, de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), han organitzat un concurs amb valor docent i pedagògic per a que els estudiants d’aquestes assignatures puguin aplicar la teoria a la pràctica d’una manera divertida i fer-les una mica més lleugeres.

El concurs, que porta per nom ‘Tecnosuro’, tindrà lloc el 10 de maig, a partir de les 11.30h a l’Auditori 1 de l’edifici TR5 de l’ESEIAAT, i hi participaran 130 estudiants de primer curs del grau en Enginyeria en Tecnologies Industrials d’aquest centre.

Distribuïts en equips de treball de 4 persones, els estudiants han disposat de dos mesos de temps per pensar, dissenyar i construir un enginy de molt baix cost capaç d’impulsar un tap de suro com a mínim a 1,5 metres d’alçada que, després de ser llançat, ha de caure dins d’un perímetre determinat. El jurat del concurs estarà format per professorat de l’ESEIAAT, que valorarà també el disseny de l’artefacte o la creativitat amb que els estudiants decorin el tap.

El concurs serà presentat i dinamitzat pel professor de l’ESEIAAT i divulgador científic Miquel Sureda i serà emès en directe a través del canal de Facebook de l’ESEIAAT i difós a través de Twitter, des del perfil @eseiaat_upc, amb l’etiqueta #TecnosuroESEIAAT.

Facebook de l’ESEIAAT

https://www.facebook.com/eseiaatUPC/

Nou comentari

Comparteix