MónTerrassa
Una estació de FGC de la línia Vallès es reconverteix en un banc de sang
  • CA

L’estació de Provença, de la línia del Vallès de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, es transformarà el pròxim dimecres 22 de setembre en un espai de donació de sang. El banc temporal de sang es trobarà instal·lat al vestíbul de l’accés del carrer Rosselló amb Balmes, i estarà obert no només a les persones que vagi a agafar el tren o en surtin, si nó també a tots els vianants que ho desitgin. Es tracta d’una iniciativa conjunta de FGC amb el Banc de Sang i Teixits de Catalunya, inclosa dins de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat i amb la qual a més de promocionar el transport públic sostenible també es fa un impuls a la campanya de recollida de sang i plaquetes per als hospitals del nostre país.

“Donem vida a cada estació de l’any” és el lema de la campanya que es repeteix quatre vegades l’any, coincidint amb l’inici de les quatre estacions, i que converteix l’estació de Provença en un espai ple de solidaritat. Per participar en aquesta acció cal inscriure’s prèviament al web Donar Sang i reservar hora entre les 10 i les 14h i de les 16 a les 20h. Recordem que pot donar sang qualsevol persona major de 18 anys, que pesi més de 50 quilos i que es trobi bé de salut. A més, cal tenir en compte que si s’ha patit la Covid-19, cal esperar almenys un mes per poder donar.

Aquesta campanya se solapa amb la que està tenint lloc a Terrassa, on es convida als egarencs ha desplaçar-se fins al Banc de Mútua Terrassa a donar sang, plasma, plaquetes o també llet materna. I com a incentiu, entre els assistents, se sortejarà un curs d’anglès impartit per l’acadèmia Salt d’Idiomes. Aquest juliol i agost van passar a donar sang i plasma un total de 37 mil persones, el que suposa un increment del 8% respecte a les mateixes dates de l’any passat. Des del Banc de Sang esperen que el mes de setembre també es mantingui la tendència a l’alça.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa