MónTerrassa
Puja un 8% el nombre de donants de sang durant l’estiu a Terrassa

Salt Idiomes i el Banc de Sang de Mútua Terrassa organitzen, per novè any consecutiu, una campanya per impulsar les donacions de sang i plasma coincidint amb l’inici del curs escolar. Per fer-ho més atractiu i animar a tothom a participar-hi, l’acadèmia sorteja un curs d’anglès entre totes les persones que s’acostin al Banc, ja sigui per donar sang, plasma, plaquetes o llet materna. Això sí, per poder participar-hi cal fer reserva prèvia clicant aquí.

Els mesos d’estiu acostument a tenir menys afluència de persones, a causa de les vacances i de la calor. Tanmateix, aquest juliol i agost han passat a donar sang i plasma un total de 37 mil persones, el que suposa un increment del 8% respecte a les mateixes dates de l’any passat. Gràcies a aquestes donacions, més de 100.000 pacients han pogut rebre una transfusió. A més, des del Banc de Sang destaquen que enguany s’ha notat un augment de donants joves, fins a un 10% més en comparació a l’any 2020. Això es considera una molt bona notícia, ja que s’assegura un relleu generacions fonamental per assegurar l’estabilitat de les reserves.

Com sempre, val la pena recordar que cada donació de sang salva la vida a 3 persones, i que cada bossa de sang que s’omple permet extreure’n tres components: plasma, plaquetes i glòbuls vermells. D’aquesta manera es pot donar cobertura a les necessitats de cada pacient. El Banc de Sang explica que el 55% dels glòbuls vermells s’utilitzen en especialitats mèdiques, mentre que el 40% s’usa en quirúrgics. A més, la majoria de transfusions de plaquetes s’usen per prevenir hemorràgies i del plasma se n’extreuen algunes proteïnes que no es poden fabricar i que són vitals per a alguns malalts.

Aquesta setmana, les reserves al Banc de Sang i Teixits són de 8 dies, quan el nivell òptim és de 10 a 12 dies. Per aquest motiu, subratllen que les donacions que tenen lloc durant el mes de setembre són “de gran importància” per recuperar i mantenir estable la reserva.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa