MónTerrassa
Les escoltes del ‘cas Voloh’ revelen que Madí intentava controlar Miquel Sàmper

Les escoltes del ‘cas Voloh’ revelen que David Madí intentava controlar el terrassenc Miquel Sàmper perquè no canviés l’estructura política d’Interior un cop va ser nomenat. En una conversa amb Brauli Duart, llavors secretari general d’Interior, Madí diu que ha transmès que cal deixar clar a Sàmper que “si pel que sigui perd aquesta xarxa històrica, estarà sol davant del perill”. “Durarà menys que un carmel davant d’un col·legi de tontos. Que no prengui cap decisió fins que no puguem parlar a fons. Jo el que demano és tots quiets”, indica en una escolta publicada per ‘La Vanguardia’. En un altre àudio, l’exconseller d’ERC Xavier Vendrell diu que Alba Vergés “no és conscient de la màfia que té per allà ficada”, en referència al Departament de Salut.

En la conversa amb Madí, Brauli Duart, que després va ser rellevat com a secretari general d’Interior, apunta: “Et seré sincer. Si m’he de cremar em cremo pels meus”.

D’altra banda, en una escolta a Xavier Vendrell, l’exdirigent d’ERC explica aquell dia dina amb la consellera de Salut perquè “no és conscient de la màfia que té per allà ficada” “Li vaig explicar a la secretària general, però l’han canviada”, afegeix Vendrell, que constata que cap dirigent és conscient d’aquesta situació. “O si en són llavors em sembla una mica més greu, que la situació és molt bèstia i no hi veig una reacció clara”, afegeix.

Vendrell parla amb la seva dona després del dinar i li diu que ha anat “molt bé”, que ella ha estat “molt a gust” i que és una “bona tia”.

També l’exconseller té converses amb Víctor Terradellas sobre la qüestió russa. En una escolta publicada pel diari ‘El Periódico’, el republicà alerta que no pugui ser un “trampa” i que hi hagi un acord entre els russos i Espanya. “És anar molt al tanto que no es vinculi, que no es pugui dir que s’està fent amb l’ok de Puigdemont o de Torra”, remarca.

Terradellas li explica llavors que ell sempre diu que va sol fins que no demostrin “totes les coses que ell demana”. “Va anar molt bé que el president no es va creure res”, reconeix, i Vendrell li replica: “Si s’ho hagués cregut hagués tingut els 10.000 tios aquí”. El republicà també avisa que si Rússia intervingués en el conflicte català l’OTAN “reaccionarà”. Sobre Puigdemont i aquests suposats 10.000 soldats, Terradellas constata que “es va cagar a les calces”.

També hi ha converses entre David Madí i Terradellas sobre la criptomoneda. Aquest li diu que “l’única petició que fan és que quan Catalunya sigui estat, hi hagi la legislació que a ells els interessa per fer el bitcoin”. També afegeix que un dia pot muntar una trobada amb ell i el fundador de la criptomoneda perquè li expliqui “el mateix que li va explicar a l’Elsa Artadi”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa