MónTerrassa
Les escoles de Terrassa tenen més de 1.800 persones confinades
  • CA

La primera setmana després de les vacances escolars de Nadal als centres educatius de Terrassa està sent més difícil del que s’esperava. Les escoles de la ciutat tenen més de 1.800 persones confinades, i la tendència va a l’alça, segons dades sobre la Covid-19 als centres educatius publicades pel Departament d’Educació a data 13 de gener de 2022. La situació al mes de desembre ja era crítica a les escoles i s’esperava que amb les vacances de Nadal es pogués fer neteja i començar el segon trimestre amb 0 positius, però no ha estat així.

El centre amb més persones confinades és l’Escola Petit Estel – La Nova, que compta amb un total de 82 persones confinades, de les quals 74 son alumnes i 8 son personal docent. El segueix l’Escola Pia amb 62 persones en quarantena -fins fa poc era l’escola amb més confinats-, seguida de l’Escola Egara i l’Escola Sagrat Cor de Jesús, amb 67 persones confinades cadascuna. L’Institut Montserrat Roig també compta amb un alt nombre de persones confinades, 63; i l’Escola Oficial d’Idiomes en té 61.

Tot i els alts números d’alumnes i personal docent confinat, no hi ha cap centre educatiu que tingui cap grup classe confinat, ni cap ha hagut de tancar les seves portes. Això és degut al nou protocol de quarantenes de la Covid-19 que s’ha aplicat aquesta setmana, i que elimina les quarantenes si els casos no són més de cinc a l’aula (o el 20% en el cas de grups poc nombrosos) a les aules d’educació infantil i primària. En el cas de l’ESO, aquells que estiguin immunitzats -vacunats o que hagin passat la malaltia en els darrers tres mesos- no hauran de fer quarantena, però sí que l’hauran de fer els no immunitzats, és a dir, els no vacunats.

La responsable dels programes intersectorials de Salut Pública en la infància i l’adolescència, Laia Asso, ha reconegut aquest matí en una roda de premsa que els tempos per posar en marxa el protocol han estat “molt ajustats” després que la Comissió de Salut Pública estatal aprovés divendres els últims canvis, però confia que els desajustos quedaran solucionats aviat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa