La nova escape truck començarà la seva ruta per la comarca aquesta tardor

La nova escape truck començarà la seva ruta per la comarca aquesta tardor | Consell Comarcal

La presa de consciència, la cohesió grupal, el treball en equip, la comunicació interpersonal, la perseverança, la curiositat, la motivació per resoldre, la millora de relacions familiars o l’apoderament social són algunes de les competències que permet millorar un nou escape truck del Consell Comarcal que es posa a disposició dels municipis des d’aquesta tardor. Es tracta d’una caravana condicionada com a escape room, a la qual pot participar tothom qui ho vulgui però especialment persones en recerca de feina o que volen millorar les seves habilitats.

La nova escape truck utilitza la tècnica de la gamificació per, a través del joc, treballar habilitats i fer-ne una reflexió. Aquest projecte ha nascut gràcies a la iniciativa d’un grup de treballadores del Consell Comarcal, que el van presentar en el marc dels Pressupostos Participatius de l’entitat. Es tracta d’un projecte que té tant una aplicació interna –per fomentar la cohesió d’equips dels treballadors i treballadores de l’entitat- com externa, a disposició de tota la ciutadania.

Aquest matí, el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, i la consellera de Serveis Centrals, Eva Candela, han presentat la nova escape truck acompanyats de l’equip promotor del projecte, integrat per treballadores del Consell d’altres membres de l’equip de govern.

Un recurs itinerant pels municipis

Aquest nou recurs itinerant permetrà a partir d’ara treballar i donar servei a ajuntaments i entitats del territori que el podran acollir. Dins la caravana es realitza un Escape Room que permet treballar diferents competències vinculades a la superació de dificultats personals i socials de persones ateses des de diferents serveis municipals: promoció econòmica i ocupació, serveis socials, habitatge, etc. Així es pot atendre a persones que es troben en situacions vitals que requereixen un especial desenvolupament de competències.

La primera parada de l’Escape Truck serà el proper 28 de novembre en el marc de la sessió Converses del Mercat de Treball que es farà a Sabadell, organitzat pel Consell Comarcal. En aquest cas es podrà oferir a persones que estan buscant feina per millorar les seves competències.

Gamificació i competències transversals

L’escape room està habilitat en l’interior d’una original caravana vella que s’ha redecorat i condicionat per part de treballadores i treballadores del Consell. La part exterior l’ha pintant el grafiter vallesà Marc Torrecillas (Maten) qui ha volgut reflexar en la seva obra les diferents eines per desenvolupar les habilitats socials descrites. El fet que es situï en una caravana respon a la voluntat d’itinerància i a donar-hi visibilitat.

L’”escape truck” és una proposta que es contextualitza, d’una banda, en el concepte de gammificació i de l’altra, en el model de competències transversals de l’ISFOL (Institut de qualificacions professionals d’Itàlia). La gammificació es defineix com l’experiència de fer viure com una experiència de joc una activitat que no ho és. Per tant, consisteix en transformar la mirada sobre les competències a treballar a través d’una experiència d’aprenentatge dissenyada a través d’elements propis del joc. L’”escape room” és un joc que en els darrers anys s’ha posat de moda especialment entre els adults resultant una forma atractiva, creativa i de cohesió per compartir el lleure. Per això es considera un bon marc on jugar a treballar les diferents competències transversals implicades en la majoria de processos vitals i socials importants.

Nou comentari