MónTerrassa
Emancipació i autonomia, els dos temes clau per al 2018 pels joves de Terrassa
  • CA
Representants del Consell de Joves de Terrassa | Lorena Pinilla

!--akiadsense-->

El Consell de Joves de Terrassa va realitzar el passat 21 de febrer una assemblea ordinària en la qual es van debatre 3 punts segons l’ordre del dia. En primer lloc, es va parlar del seguiment del Pla Local de Joventut, document aprovat l’any passat amb 57 accions. Enguany, el punt de mira a desenvolupar es troba en els àmbits de l’emancipació i autonomia; mentre que l’any vinent es posarà l’èmfasi en la cohesió social; i la participació, serà el tema que es tractarà ja de cara al 2020.

Així doncs, aquest any es realitzaran sessions tècniques entre els diferents serveis que intervenen en les accions de l’eix d’emancipació i autonomia, però també sessions participatives d’avaluació anual amb els joves de la ciutat (representants de tots els col·lectius, edats i entitats), a més d’una enquesta de participació jove online i, ja per últim. la sessió d’avaluació. El Consell de Joves participa del desenvolupament del Pla Local de Joventut fent el seguiment del procés conjuntament amb els tècnics de l’Ajuntament i, per ara, es mostren “molt contents de la valoració que ens donen i que ens tinguin en compte durant tot el procés”.

El Casal de Can Tusell va acollir l’assemblea del Consell de Joves | Lorena Pinilla

!--akiadsense-->

En segon lloc, en l’assemblea del Consell es va parlar de l’inici de la preparació del Jove de Festa Major 2018, que aquest any mantindrà la mateixa ubicació de l’any passat (zona sud del Vallparadís). Des del Consell es va fer un reclam a les entitats que vulguin participar demanant que enviïn el projecte d’entitat abans del 7 de març perquè la junta del Consell els revisi i convoqui a les entitats pel mes de març.

I per últim, el Consell va explicar el sorteig d’entitats participants del Jove 2017, que consistirà en premiar amb 500 € a l’entitat que surti a l’atzar a un sorteig, sempre que enviïn el justificant de l’activitat realitzada amb els beneficis del Jove 2017. Per concloure l’assemblea, es va deixar obert el torn de paraula, on es van fer diferents propostes de cara al JOVE 2018 i que van quedar reservades per presentar-les a la comissió organitzativa de la festa i que es decideixi entre tots els membres si es tiren endavant. “Fem una crida a les entitats i als joves a títol personal perquè participin en les activitats que realitzem per comptar amb més propostes i per empoderar-los de les accions juvenils de la ciutat”, van manifestar els representans del Consell.

Participants en l’assemblea del Consell de Joves | Lorena Pinilla

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa