MónTerrassa
El Vallès registra un saldo natural negatiu per segon any consecutiu

La comarca del Vallès Occidental ha crescut un 0,37% l’any 2022 arribant fins als 940.881 habitants, el que representa el 12,1% del total a Catalunya. Però tot i així, la comarca continua registrant un saldo natural negatiu, sent el 2021 el segon any consecutiu amb més defuncions que naixements, tal i com ho demostren les xifres de l’últim informe de població de 2022 realitzat per l’Observatori del Consell Comarcal, que posa en relleu l’impacte conjuntural de la pandèmia en la dinàmica demogràfica i altres tendències, com el descens de la fecunditat i l’envelliment. 

El creixement natural a la comarca presenta una tendència ascendent fins al 2008, moment en què es produeix un canvi de tendència pel descens continuat de la natalitat i l’augment de les defuncions. Aquestes, amb l’excés de mortalitat associada a la Covid-19, arriben a superar per primer cop la xifra de naixements l’any 2020. I segons les últimes xifres de l’any 2021, el Vallès continua registrant un saldo natural negatiu (-73), tot i que amb xifres inferiors a les que es van produir l’any anterior (-1.081). 

El Vallès encara no recupera el ritme de creixement de la població pre-pandèmia 

Encara que el creixement és superior al registrat l’any anterior, les dades se situen molt per sota del creixement que hi havia els anys precedents a la crisi de la pandèmia. Malgrat el saldo natural negatiu, la població al Vallès Occidental augmenta en 3.459 persones (+0,37%) respecte del 2021. 

Terrassa també registra un saldo natural negatiu per segon any consecutiu

A escala municipal, Terrassa també registra un creixement natural negatiu per segon any consecutiu. Segons dades d’Idescat extretes de l’INE, Terrassa va tancar l’any 2021 amb un total de 1.815 naixements, mentre que el nombre total de defuncions va ser 1.905.

Tot i així, la població la ciutat continua creixent, mantenint-se com a tercera ciutat més poblada de Catalunya arribant fins als 224.114 habitants aquest 2022, marcant distàncies amb la resta de ciutats que la segueixen.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Benet L a març 25, 2023 | 13:01
    Benet L març 25, 2023 | 13:01
    No ha de venir més gent. El món laboral cada cop necessita/demana menys ma d'obra perquè tira més de tecnologia (IA, mecanització, robòtica, etc.). Em sap greu per gent com el noi negre o la parella rumanesa (o semblant) que demanen per Font Vella i voltants, perquè o bé ja no tornaran a treballar o bé acabaran essent esclaus a la manera del s. XXI. No nem B.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa